Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yeni Dil Modeli GPT 4 Turbo Duyuruldu! ChatGPT Gelişiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

OpenAI, dün itibariyle özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Kendisi için bir ilke imza atan firma, tarihinin ilk geliştirici konferansını da gerçekleştirmiş oldu. Yapay zeka devinin konferans kapsamında birçok yenilik duyurduğunu da gördük. Yeni dil modeli GPT 4 Turbo da bu yeniliklerden biri oldu.

ChatGPT tarafından kullanılacak yeni dil modeli için aslında kapsamlı bir güncelleme yorumunu da yapabiliriz. Peki bu dil modelinde bize neler sunulacak? Firmanın verdiği detaylar üzerinden yeniliklere bir göz atalım.

GPT 4 Turbo Dil Modeli ile Sunulan Yenilikler Neler Olacak?

Yeni dil modelinin en önemli artısı, daha uzun komutlara yanıt vermesi ve daha güncel bilgileri sunması olacak. Yeni modelin kapasitesi de benzerlerine göre 4 katına kadar artırılmış durumda. OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre 300 sayfalık bir komut dizinine yükseltme yapıldı. Yani artık GPT 4 ile isterseniz ortalama bir kitap için özet bile isteyebileceksiniz.

Dil modelinin ikinci en büyük artısı ise dil modelinin çok daha güncel tutulmuş olması. Kullananlar bilecektir ChatGPT’nin kullandığı ilk dil modellerinde 2021 yılına kadar olan veriler okunuyordu. Yeni dil modeli ise Nisan 2023’e kadar olan bilgilerle güncellenmiş durumda. Yani artık yapay zeka daha güncel sorgular için yanıt verebilecek.

Muhtemelen yeni gelecek olan dil modeli güncellemelerinde bu güncellemeler daha da ileri bir döneme taşınacak.

GPT 4 Turbo

Yeni dil modelinin sadece bu yeniliklerle gelmeyeceğini de belirtelim. Bunun dışında artık metinden sese çevirme desteği DALL-E 3 sayesinde görsel desteği gibi destekler de olacak. Burada kullanıcılar 6 yeni ses modelini kullanabilecek ve metinden seslendirme özelliğinden yararlanabilecek.

GPT 4 Turbo tüm bu yeniliklerle beraber eski sürüme göre 3 kata kadar da daha ucuz olacak. Henüz ön izleme aşamasında olan yeni sürümün ne zaman yayınlanacağı konusunda ise kesin bir tarih verilmedi. Fakat çok kısa süre içerisinde yeni sürümün de sunulması bekleniyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler