Çarşamba, Nisan 24, 2024

Instagram’ın “Kısıtla” Özelliği, Zorbalığa Dur Diyecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kısıtlama özelliği ilk olarak Temmuz ayında duyurulmuştu; Instagram, hesap sahiplerinin saldırgan yahut kötü amaçlı bir dil ile fotoğraflara yorum yapan bir kullanıyı etkin bir şekilde engellemelerine izin veren “Kısıtla” isimli yeni bir özelliği kullanıma açıyor.

Bu yeni mod, belirli bir hesap için yorum üzerine sola kaydırarak, gizlilik ayarlarınıza giderek yahut kişinin hesabından bunu yaparak etkinleştirebilir. Restrict, bugün yayımlanan yeni bir Instagram blog yayına göre, “Kısıtladığınız bir kişiden gelen yayınlara yapılan yorumların yalnızca bu zorbalığı yapan kişi tarafından görülebileceğini” söylüyor.

instagram

Kişi engellenmediğinden, insanlar Twitter’daki sessiz yanıtların görünümüne benzer bir şekilde görünen bir iletiye dokunarak yorumu görebilme yeteneğine sahip olacaklar. Hesap sahipleri daha sonra yorumu herkese açık hale getirmek, silmek yahut yok saymak için onaylama olanağına sahip olacak.

Instagram ayrıca, Twitter’ın mevcut sessiz sistemine benzer şekilde kısıtlanmış bir hesaptan gelen yorumlara ilişkin bildirimleri de kaldırıyor.

Birinin yorum yapma özgürlüğünü kısıtlamak doğrudan iletileri de etkiler. Instagram beyciğimize göre, doğrudan mesaj gönderme girişimi bir mesaj isteğine taşınır ve bu mesaj hakkında bildirim gönderilmez. İleti halen okunabilir ancak kısıtlı hesaplar ne zaman okunduğunu yahut bunları kısıtlayan kişinin Instagram’da çevrimiçi olup olmadığını göremez.

instagrams new ai notification feature asks if you really want to post a comment

“Kısıtla” aracı, insanların sitedeki taciz ve zorbalıktan korunmak için alabilecekleri ek bir önlemdir. Instagram zaten hali hazırda insanların hesapları engellemek ve yorumları yönetmek için izin veriyor. Yine de, zorbalık Instagram’da ki bir sorun. Şirket son bir kaç yıl içinde ciddiye almaya başladı.

Instagram gençleri pozitifliğe teşvik etmek istiyor

Geçtiğimiz sonbaharda The Atlantic’te yayımlanan bir makalede, Instagram kullanan ağır gençler, Instagram’daki zorbalık seviyesini “sabit” olarak nitelendirdi. Instagram ek olarak, özellikle genç kullanıcıları önümüzdeki haftalarda gelen bir dizi zorbalık ile mücadele çıkartmalarının piyasaya sürülmesi ile zorbalığa karşı tavir almaya ve pozitifliği yaymaya teşvik ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler