Cuma, Nisan 26, 2024

Intel Arc Alchemist Ekran Kartlarının Çıkış Tarihi Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel Arc Alchemist ekran kartları, bu yıl en çok beklediğimiz bileşenlerden biri olmuştu. CES 2022 kapsamında en azından detaylı bir duyuru gelir diyorduk ama olmadı. Kartlar ertelendi şüphesi oluştu.

Görünen o ki bu şüphe doğruymuş. Öyle ki çok kısa bir süre önce Intel bu konuda beklenen açıklamayı yaptı. AMD ve Nvidia için yeni rakip olacak Intel ekran kartlarının çıkış tarihleri açıklandı.

Intel Arc Alchemist Serisi Ne Zaman Gelecek?

Aslında tahminlerimiz vardı ama tabii ki Intel’in resmi açıklamasını bekliyorduk. Görünen o ki tahminlerimiz doğru çıktı. Zira masaüstü ekran kartı modellerinin ertelendiği net olarak görülmüş oldu.

Kaçırmayın: Intel Arc Alchemist ile RTX 3070 Ti Karşı Karşıya

Masaüstü ekran kartlarının yılın ilk çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyordu. Ama yeni yapılan açıklamaya göre masaüstü ekran kartı modelleri yılın ikinci çeyreğinde gelecek. Tam takvim işe şöyle;

  • 2022 yılı 1.çeyrek: Mobil modelleri gelecek
  • 2022 yılı 2.çeyrek: Masaüstü modelleri gelecek.
  • 2022 yılı 3.çeyrek: İş istasyonu için modeller gelecek.

Biraz gecikmeli olsa da artık Intel’in de ekran kartlarıyla tanışacağımızı net olarak görüyoruz diyebiliriz. Ekran kartı serisinin nasıl bir performans göstereceğini de tabii ki çok merak ediyoruz.

Öyle ki bu seri AMD ve Nvidia’nın tahtının sallanmasına neden olabilir. Üst düzey bir performans göstermesi durumunda Intel, kendisi için de yeni bir cephe açmış olur.

Zaten açıklamalarda yeni nesiller için çalışmaların da çoktan başlamış olduğu vurgulanıyor. Bir sürpriz ile karşı karşıya kalabiliriz. Sizin gibi merakla bekliyoruz. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler