Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Intel Arc Alchemist ile RTX 3070 Ti Karşı Karşıya

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel Arc Alchemist ekran kartları ne zaman gelecek? Üzgünüm ama bir tarih söyleyemiyorum. CES 2022 etkinliğinden çok umutluyduk. Kartların en azından bazı serileri duyurulur diyorduk. Ama beklemediğimiz olmadı ve tanıtım yapılmadı. Hala da bir tanıtım tarihi bilgisi yok.

PC Hocası takipçileri artık biliyor ki tanıtım tarihi belli olmasa bile bu durum sızıntıları durduracak diye bir şey söz konusu değil: Örnek mi istiyorsunuz? İşte size yeni bir örnek. Bu kez kartın RTX 3070 Ti modeliyle karşılaştırıldığı testler sızdırıldı.

Intel Arc Alchemist, RTX 3070 Ti modelinden Daha Performanslı Olabilir mi?

Bir konuda yeniyseniz, ortaya koyacağınız ilk ürünün ne kadar iddialı olacağı oldukça önemlidir. Hem piyasada güven kazanmak adına hem de o ürün kategorisinde gelecek devam ürünleri için ilk seri çok önemli.

Kaçırmayın: NVIDIA GeForce RTX 3050 için Madencilik Performansı sızdı

Görünen o ki Intel bu konunun üzerinde duracak. Sızıntıya göre yeni Intel Arc Alchemist ekran kartlarından biri, belki de tanıtılacak ilk model RTX 3070 Ti serisinden daha iyi performans gösteriyor.

Önce şu ekran kartı için gözüken özellikleri bir değerlendirelim. Yeni ekran kartının 4096 çekirdekli bir GPU birimi olacağı ve 2.1 GHz saat hızıyla geleceği anlaşılıyor. Bu kart için belleğimiz 16 GB olacak. (tabii ki sızıntılara göre değerlendiriyoruz)

Intel Arc Alchemist

Peki testlerde neden 12.8 GB gibi bir bellek değeri gözüküyor? Hiçbir fikrim yok. Ama şunu söyleyebilirim ki 12.8 GB bellekle bir ekran kartı görmemiz çok mümkün değil. Yine burada sızıntılar doğru çıkacak diye düşünenlerdenim. (Yani 16 GB bellek beklentimiz var.)

Test üzerinde gördüğümüz bir diğer ayrıntı ise şu ki ön bellek. Intel Arc Alchemist serisinde 4 MB L2 önbellek kullanılacağı belirtilmiş. Tekrar tekrar belirtiyorum dostlar, bu değerler kesin doğru diyemeyiz. Adı üzerinde sızıntı.

Bu sistemle kart teste sokulmuş olarak gözüküyor. Sonuçta ne mi görüyoruz? Kart 9017,52 Mpix/sn değerle, cidden şaşırtıcı bir şekilde Nvidia RTX 3070 Ti modelinin önüne geçiyor. Aslında Nvidia’nın ne sonuç aldığı çok önemli değil. Geride olmasını bilmemiz yeterli ama yine de RTX 3070 Ti modeli için de sonucu paylaşalım.

Nvidia’nın kartının aynı testte gördüğü değer 8369,51 Mpix/sn olarak belirtilmiş. Açıkçası sızıntı da olsa bu sonuçlar benim şaşırttı. Neden?

Intel Arc Alchemist Intel Arc Alchemist

Intel Arc Alchemist ekran kartları için planlanan ilk modellerin giriş ve orta segment seriler olacağı düşünülüyordu. Çok yüksek bir özellik ya da performans beklenmiyordu. Ama bu seri RTX 3070 Ti ekran kartını ciddi bir farkla geçmiş gözüküyor. Eğer sızıntı doğruysa, kartlar çokta geri planda modeller olmayacak. Şimdilik söyleyeceklerimiz bu kadar. Yeni bir sızıntı da görüşmek üzere.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler