Çarşamba, Nisan 24, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3050 için Madencilik Performansı Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Madencilerin ekran kartlarına saldırmasıyla beraber yaşanan stok sorunlarını çözmek için birçok önlem alındı. En etkili önlem ise üreticilerin ekran kartlarını Lite Hash Rate özellikli olarak yayınlamaya başlaması oldu. Lite Hash Rate özelliği olan ekran kartlarının kazma performansı düşük olduğu için genelde madenciler bu kartları tercih etmiyor. Stok sorunları da az da olsa çözülmüş oluyor. Yeni gelen kartların genelde bu özellikte olduğunu biliyoruz. Son sızıntılara göre NVIDIA GeForce RTX 3050 modeli de yine düşük madencilik sınırlamasıyla gelen kartlardan biri olacak.

Resmi bir bilgi yok ama Çinli kaynakların sızdırdığı testler, kartın kazma performansının bir hayli düşük olduğunu göstermekte. Kartın stok sorunu yaşamaması konusunda umut vadeden sızıntılara göre bir değerlendirme yapalım.

Kaçırmayın: RTX 3050 ile GTX 1650/1050 Karşılaştırması Yayınlandı

NVIDIA GeForce RTX 3050 Madencilik Performansında Sınıfta Kalabilir

İlk testte kartın yaklaşık 12.5 MH değerinin olduğu gözüküyor. Şimdi zaten bu oran düşük bir oran ama bir de enerji tüketimine bakmak lazım. Eğer sızıntı doğruysa kartın 12.5 MH gibi bir kazma değerine karşı harcadığı güç 73W. 

Madencileri üzecek bu değerler gösteriyor ki kart Lite Hash Rate özellikli olacak. Tabii ki yine altını çiziyorum ki şu an sadece sızıntılar ortaya çıktı. Resmi bir şey yok.

NVIDIA GeForce RTX 3050

Sızıntılar diyorum çünkü bir değerlendirme daha yapılmış. Bu değerlendirmeye göre de kart optimizasyon edildikten sonra teste sokulmuş. Yine Çin yine Çin. 🙂 Burada sızan sonuçlara göre ise kazma hızı maksimum 13.66 MH seviyesine kadar çıkmış.

Enerji tüketim değeri ise 57-60W aralarında seyretmiş. Sadece bu sızıntılar üzerinden bir değerlendirme yapmak istesek, çıkardığım sonuç şu oluyor ki NVIDIA GeForce RTX 3050 modeli Lite Hash Rate özellikli olacak.

NVIDIA GeForce RTX 3050

E tabii ki oyuncular için çok güzel bir haber. Öyle ki RTX 3050 yeni nesilde, giriş seviyesi olarak gösterdiğimiz kartlar arasında yer alıyor. Haliyle çok tercih edilecek modellerden biri olacak. Çok fazla stok sorunu olmazsa, fiyatları da aşırı yükselmez diye düşünüyorum. Ne diyelim ki bekleyip göreceğiz. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler