Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel Core i7-1165G7 İşlemcisi Performans Testinde

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel, bitmek bilmez bir yarış içerisinde. AMD geriden geldi ama attığı mantıklı adımlarla Intel’in bir seviye üstüne geçmeyi başardı. Intel yeni işlemcileri ile eski günleri yeniden yakalamak ve rakibini geri plana atmak istiyor. Yeni işlemci Intel Core i7-1165G7 bunun için ilk aşama olabilir.

Yakın zamanda Benchmark puanları ortaya çıkan ve AMD Ryzen 7 4800U ile karşılaştırılan işlemcinin performans sonuçları ise şimdilik çok iyi değil.

Intel Core i7-1165G7 henüz istenen performans değerinde değil

11.nesil Tiger Lake işlemcilerin için ortaya çıkan performans sonuçları henüz bu işlemcinin hazır olmadığı konusunda bir fikir ortaya çıkarıyor. Öyle ki testlerde AMD Ryzen 7 4800U modelinin gerisinde kalınmış.

Fizik skoru farkın çok yüksek olacağını işaret ediyor. Intel fizik skorundan 8.028 puan almış. Aynı testten AMD işlemcisi 12.494 puan almayı başarmış. Aradaki fark %55’in bile üzerinde. Fizik skorunda oluşan fark grafik kısmında biraz daha kapanmış.

Intel Core i7-1165G7

Intel entegre grafik birimi konusunda daha başarılı olacak gibi. 10 nm+ Willow Cove ile geliştirilen işlemcinin bu değerleri biraz daha değişebilir. Geliştirme aşamasının tamamlanmasından sonra, performans yükselebilir. AMD Ryzen 7 4800U serisini geride bırakabilecek bir performansa ulaşılır mı? Pazarı yeniden kazanmak istiyorsa başka bir şansı yok.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler