Cuma, Nisan 26, 2024

Intel, “DARPA Programı” için Microsoft ile Ortaklık Kurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel bugün, yeni bir Savunma Gelişmiş Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) projesi üzerinde Microsoft ile birlikte çalışacağını resmi olarak duyurdu. DARPA projesinin amacı, tamamen homomorfik şifreleme (FHE) teknolojisi geliştirmeye odaklanıyor. Microsoft, bir zamanlar Amerika Birleşik Devletleri hükümeti ile birlikte Microsoft Azure ve Microsoft JEDI bulutu dahil olmak üzere bulut servislerinde test ederek geliştirilen teknolojinin ticari olarak benimsenmesine liderlik eden kilit bulut ekosistemi ve homomorfik şifreleme ortaklığının bir benzeri olacak.

homomorfik şifreleme
Intel, "DARPA Programı" için Microsoft ile Ortaklık Kurdu! 3

Tamamen homomorfik şifreleme, kullanıcıların her zaman şifrelenmiş veriler veya kriptogramlar üzerinde işlem yapmasını sağlıyor. Verilerin şifresinin asla çözülmesine gerek kalmıyor, bu da siber tehdit potansiyelini en aza indirgiyor. FHE, geniş ölçekte uygulandığı zaman, verilerin yaşam döngüsü boyunca veri gizliliğini korurken, büyük veri kümelerinden tam değer elde etmek için kuruluşların makine öğrenimi gibi teknikleri kullanmasına olanak tanıyor.

microsoft ai for health pch
Intel, "DARPA Programı" için Microsoft ile Ortaklık Kurdu! 4

Azure Global baş teknoloji sorumlusu Dr. William Chappell ve Microsoft Mission Systems başkan yardımcısı Dr. William Chappell, verileri depolamada, aktarımda veya kullanımda tamamen güvenli ve gizli kalacağını belirterek, şunları dile getirdi:

“Bulut bilişim ve homomorfik şifreleme konusundaki uzmanlığımızı DARPA DPRIVE programına getirmekten ve Intel ile iş birliği yaparak, müşterilerimize veri gizliliğindeki son kilometre boşluğunu kapatmalarına yardımcı olacak ticari kullanımlara hazır olduklarında ilerletmek için Intel ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler