Cuma, Nisan 26, 2024

LG Innotek ve Microsoft’tan 3D Kamera Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Önde gelen bir bileşen üreticisi olan LG Innotek, Microsoft ToF teknolojisine dayalı üç boyutlu algılama modülleri geliştirmek için Microsoft ile bir ortaklık kurduğunu resmi olarak duyurdu. LG Innotek ve Microsoft, bulut bağlantılı 3D kameraları ticarileştirmek için de birlikte çalışacaklar. Aşağıda, bu ortaklığın farklı endüstrilerin 3D algılama teknolojisini benimsemesini nasıl sağlayacağına dair bazı örnekler verilmiştir.

  • LG Innotek’in 3D ToF kameraları, hareketleri daha hassas bir şekilde ölçmek için Azure ile fitness alanında kullanılabilecek.
  • Sağlık hizmetlerinde, hastaların duruşunu ve vücut şeklini ölçmek ve robot yardımlı ameliyat yapmak için kullanılabilecek.
  • Perakende veya lojistik sektörlerindeki ortaklar, envanteri yönetmek ve müşteri trafiğini analiz etmek için teknolojiyi kullanabilecek.
  • Fabrikalarda bu bulut bağlantılı kameralar, kazaları önlemek için üretim hatlarını izleyebilir ve analiz edebilecek.

Microsoft Silicon & Sensor grubu iş geliştirme başkanı Daniel Bar, “LG ​​Innotek, karmaşık optoelektronik sistemlerde birinci sınıf üretim uzmanlığı getiriyor. Ekosistemimizde LG Innotek’i ağırlamaktan ve 3D kameraları pazara sunma süresini hızlandırmaktan heyecan duyuyoruz. Bu, bilgisayarla görme geliştiricilerinin 3B görüntü uygulamaları oluşturmaları için kolay erişim sağlamaya yönelik önemli bir adımdır. “ dedi.

LG Innotek Optik Çözüm Ürün Planlama Bölümü Başkanı Jongyun Eun, konu ile ilgili şu sözleri dile getirdi:

“Microsoft’un Azure Derinlik Platformu programı, önde gelen teknolojileri ve üretim kapasitesi nedeniyle ölçeklendirme ortağı olarak LG Innotek’i seçti. Microsoft ile işbirliğimiz, LG Innotek’in ekosistem ortaklarına yeni tasarımlar konusunda yardımcı olmasına ve 3B algılama modüllerinin uygulama alanlarını akıllı telefonların ötesine genişletmesine olanak tanıyacak. “

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler