Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel i7-12650H Özellikleri Sızmaya Başladı! Beklentiler Değişebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel Alder Lake serisi işlemcilerin ilk partisiyle yakın zamanda tanıştık. DDR5 ile de tanışmamızı sağlayan 12.nesil işlemciler dolu dizgin devam edecek. Sürekli yeni modeller göreceğiz. Bu modeller içerisinde şu an gündemde olan ise Intel i7-12650H işlemcisi.

Açıkçası üst seviye bir işlemci olarak beklediğimiz yeni seri için sızan son bilgiler kafa karıştırmaya yetti. Evet i7 serisi ve üst seviye, üst sınıf beklentisi var. Ama son sızıntılar gösteriyor ki çekirdek sayısı azalabilir. Nasıl yani?

Intel i7-12650H, Çekirdek Sayısı Olarak i5-12500H Modelinin Gerisinde mi Olacak?

Geekbench testinde gözüken ve bazı detayları sızan işlemcide 10 çekirdek var gözüküyor. Şimdi 11.nesil ile karşılaştıracak olursanız bir sorun yok. 10 çekirdek yeterli ve şaşırtıcı değil. Ama yakın zamanda i5-12500H serisi gördük. E bu modelde 12 çekirdek vardı.

Kaçırmayın: Intel Core i3-12100 Özellikleri

Eğer bu sızıntı doğruysa çekirdek sayısında bir düşüş olacak. Peki neden? Tabii ki tanıtılmadan bilemeyiz ama  i7-12650H serisinde daha fazla performans çekirdeği daha az verim çekirdeği olacağını düşünüyorum.

Intel i7-12650H

Yani toplamda çekirdek sayısı i5-12500H serisine göre daha az gözüküyor olsa da aslında performans çekirdeği bakımından Intel i7-12650H modelinin daha fazla çekirdek barındıracağı ve bu yönüyle öne çıkacağını düşünmekteyim.

Intel i7-12650H

Intel böylece az çekirdeği olsa da yeni modelde daha iyi performans sunacaktır. Hibrit çekirdek yapısının avantajları da böylece ortaya çıkacaktır. Tabii ki altını çiziyorum ki şu an bu bir teoriden ibaret. Sızıntı testlerine göre konuşuyoruz.

Kesin yorumu yapmak ve çekirdek sayısındaki değişimin nedenini anlamak için tanıtımı görmemiz lazım. Yük altında hangi işlemci daha iyi performans gösterecek bu yakın zamanda ortaya çıkmış olacak. Şimdilik tanıtım tarihini paylaşamıyorum çünkü ben de bilmiyorum. 🙂 Ama 2022 yılının ilk yarısında yeni modellerin geleceği konuşuluyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler