Cumartesi, Nisan 27, 2024

Intel İki Yeni Tiger Lake İşlemcisini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel, bu yıl gerçekleştirilen Computex etkinliğinde yeni bir 5G modemin yanı sıra iki yeni Tiger Lake işlemcisini de piyasaya sürdü. Şirketin Intel Core i7-1195G7 ve Intel Core i5-1155G7 adını verdiği en yeni 11. nesil Tiger Lake CPU’ları, ince ve hafif dizüstü bilgisayarlara güç verecek.

INTEL I7-1195G7 ile tanışın:

Intel i7-1195G7, temel saat hızı 2,9 GHz olan ve Intel’in Turbo Boost Max 3.0 teknolojisi sayesinde maksimum 5 GHz tek çekirdek hızına çıkabilen amiral gemisi düzeyinde bir işlemcidir. Intel, bu işlemcinin ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar için endüstrinin ilk 5GHz CPU’su olduğunu ve rakiplerine göre %25 oranlarında bir genel uygulama performansı avantajı sunduğunu belirtti.

Diğer özellikler arasında dört çekirdek, sekiz iş parçacığı, 4.6GHz tüm çekirdekli turbo frekans, 12 MB önbellek, 96 grafik yürütme birimi, rakiplerinden 2,7’ye kadar daha yüksek kare hızı, Intel® Wi-Fi 6/6E (Gig +), Intel Iris Xe grafik birimleri ve 1.4GHz grafik frekansı işlemcinin özellikleri arasında yer alıyor.

INTEL I5-1155G7 ile tanışın:

Şirketin bir diğer modeli i5-1155G7 ise, 2,5 GHz temel saat hızına sahip ve 4,5 GHz’e kadar çıkabilen orta segment bir işlemcisi. Intel’e göre, Acer, Asus, Lenovo, MSI gibi dizüstü bilgisayar üreticileri, bu yaz piyasaya sürmeleri beklenen dizüstü bilgisayarlarında orta sınıf işlemci olarak bu modeli kullanacaklar. Tıpkı amiral gemisi işlemci gibi orta sınıf i5 işlemcide de dört çekirdek, sekiz iş parçacığı bulunuyor. Ek olarak, 4.3 GHz tüm çekirdekli turbo frekansı, 8 MB önbellek, 80 grafik yürütme birimi, Intel® Wi-Fi 6/6E (Gig+), Intel Iris Xe grafik birimi ve 1.35 GHz grafik frekansı bulunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler