Cuma, Nisan 26, 2024

Intel Iris Xe Max Kullanan İlk PC Satışa Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel Iris Xe Max, markanın radikal karar aldığı projelerden bir tanesi. Sadece işlemci üretiminden çıkmak ve yeni projeler üzerinde de çalışmak isteyen Intel, harici grafik modeli olan Xe Max modeli sunmuş ve ilk adımı da atmıştı.

NVIDIA Mx serilerine rakip olarak gelecek olan ekran kartlarının pazara girişi de hızlı oldu. Yeni grafik birimini kullanan ilk bilgisayar modeli satışa sunuldu.

Intel Iris Xe Max kullanan ilk PC hangisi?

Yeni grafik kartına sahip olacak ve 11.nesil Intel Tiger Like ile güçlendirilecek olan 3 bilgisayar açıklanmıştı. Bunlar;

  • Asus vivoBook Flip TP470
  • Acer Swift 3x
  • Dell Inspiron 15 7000

Intel Iris Xe Max

serisi olarak açıklanmıştı. İşte bu modeller arasında satışa çıkan ilk bilgisayar Dell Inspiron 15 7000 modeli oldu. ABD’de satışa çıkan PC, yeni grafik birimini ve yeni işlemcileri içeriyor. Bunun dışında Acer modelinin ise Aralık ayında satışa çıkacağı söylendi.

Belirsizliğini koruyan tek bilgisayar modeli ise Asus olarak öne çıktı. Ne zaman satışa çıkacağı netleşmeyen Asus’un en kötü ihtimalle 2021 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkacağını düşünüyoruz. Resmi sitede de tarih bilgisi yok ama yakında satışların başlayacağı konusunda bilgiler var.

Bakalım görelim Intel yeni grafik birimleri ile ne kadar yüksek performans gösterecek. Rakipler çok ciddi bunu biliyoruz. Sektörde AMD var NVIDIA var, iş biraz zor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler