Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel Laminar Stok Soğutucular Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel 12.nesille beraber soket değiştirdi. LGA 1700 soket tipine geçildi. Soket tipi değişir değişmez ise bir beklenti oluştu. Yeni stok soğutucular bekliyorduk. Birkaç kez sızan stok soğutucular için beklenen tanıtım ise CES 2022 kapsamında yapıldı. Intel Laminar stok soğutucu serisi resmen duyurulmuş oldu.

Intel Laminar Stok Soğutucu Modelleri ve Özellikleri

Intel’in 3 farklı seri ile karşımızda olduğunu görüyoruz. Kullanılan işlemci modeline göre stok soğutucusu da değişecek. Burada resmen en iyi modellerden en düşük özellikli modellere göre bir sıralama yapılmış.

Kaçırmayın: 12.nesil Intel Mobil İşlemciler için her detay 

i9 serisi en iyi soğutucuya sahip olurken, aşağıya doğru indikçe soğutucuların nitelikleri de azalıyor.

Intel Laminar

Bu noktada en iyi model Laminar RH1 modeli olacak. Sızıntılarda yer aldığı gibi modelde aydınlatma sunulacak. Aydınlatma mavi gibi gözükse de bu kısımda aRGB aydınlatma olduğunu belirtelim.

Sadece i9 modelleriyle gelecek olan seride geniş bakır yüzey ve yüksek performanslı fan yer alıyor. Ayrıca gürültü değeri için de iddialı açıklamalar var ama bunu bekleyip göreceğiz.

Intel Laminar

i7, i5 ve i3 modellerinde kullanılacak olan diğer stok soğutucu ise Laminar RM1 modeli olacak. Mavi bir şeride sahip olan modelde herhangi bir aydınlatma ise kullanılmayacak. Performans yine yüksek deniyor ama denemek lazım.

Son model ise Laminar RS1 modeli. Bu modelde de aydınlatma yok ve sadece Celeron ile Pentium serilerinde kullanılacak.

Intel Laminar

Intel Laminar stok soğutucuları için detaylar bu şekilde. Kimi model biraz daha düşük özelliklere sahip olsa da genel olarak tüm yeni soğutucuların tasarımlarını beğendiğimi ekleyeyim. Intel yine iddiasını konuşturmuş. Açıkçası çok daha modern bir tasarıma geçiş yapılmış.

Intel Laminar

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler