Cuma, Nisan 26, 2024

MSI MEG 271Q Mini LED Tanıtıma Çıktı! Özellikleri Etkileyici

Paylaş

silkroad gaminggentr

MSI, CES 2022 etkinliğini tabii ki boş geçmedi. Marka yeni ürünlerini bir bir duyurmaya başladı. İlk olarak markanın RX 6500 XT ekran kartı için özelleştirilmiş olan yeni serisini paylaşmıştık. Şimdi ise dünyanın ilk 27 inç 300 Hz Mini LED ekranı MSI MEG 271Q Mini LED modelini tanıtacağız.

Sadece tasarımı bile göz alıcı olan yeni ekran, benzerlerinden çok daha farklı duruyor. MSI’ın en büyük ataklarından biri olacağını düşündüğüm ekranın, teknik özelliklerini çok başarılı buldum. Görüntü kalitesi konusunda çok iddialı olan seri, resmen PC oyunlarında yeni bir dönem başlatacak.

MSI MEG 271Q Mini LED Tasarımında Dikkat Çekenler

Tabii ki ekranı henüz yakından görme şansımız olmadı. Ama tanıtımda gördüğümüz görsellere göre ekran biraz kalın bir arka panele sahip olacak. Destek ayağında özel renklerle yazılmış yazılar ve arka kısımda hem marka logosu hem de ejderha logosunu göreceğiz.

Kaçırmayın: MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X  Duyuruldu

Ekranın arka paneli bir hayli kalın gelse de çerçeveler bir o kadar ince tutulmuş. Görüntü açısına etki edecek çerçeve yok desek yeridir. Gerçekten görkemli bir tasarım var. Zaten görsellerden siz de göreceksiniz.

MSI MEG 271Q Mini LED

MSI MEG 271Q Mini LED Teknik Donanımı Nasıl?

Asıl kısım burası. Ekran hem çok hızlı yanıt sürelerine sahip hem de çözünürlük değeri bir hayli yüksek.

Yenileme hızı konusunda da çok iyi olan seri, esport oyuncuları ana hedef olarak seçiyor desek yeridir. Ama tabii ki testleri de bekleyeceğiz. Kesin konuşmayacağız.

Teknik kısmın detaylarına doğru ilerlediğimiz zaman ekranda, 27 inçlik bir panel görüyoruz. WQHD çözünürlük değeri olan ekran, IPS panel ve mini LED teknolojisiyle geliyor.

DCI-P3 %93 kapsamında olan 271Q Mini LED, bu değerlere karşı 300 Hz yenileme hızı sunuyor. Ayrıca yanıt süresi noktasında da 1 ms gibi bir tepki süresi görüyoruz.

MSI MEG 271Q Mini LED

Yine bu çözünürlük değerinde çok görmediğimiz tepki süreleri. Mini LED teknolojisinin tüm artılarını kullanan ekran, aynı zamanda NVIDIA G-Sync Ultimate desteğini de beraberinde getiriyor.

Yani kare geçişlerinde en ufak bir yırtılma olmayacağını söyleyebiliriz. Nvidia Reflex teknolojisini de destekleyen MSI MEG 271Q Mini LED, tüm bu özelliklerle yakında satışta olacak. Ama fiyatı konusunda en ufak bilgi yok.

Teknik Özet 

  • Ekran Boyutu: 27 inç miniLED Rapid IPS panel
  • Çözünürlük: 2560 X 1440 piksel
  • Yenileme Hızı: 300 Hz
  • Tepki Süresi: 1 ms
  • Display HDR Desteği: DisplayHDR 1000
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler