Cumartesi, Nisan 27, 2024

Intel, NUC 12 Extreme (Dragon Canyon) Serisini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2022 fuarında her ne kadar Intel Arc ekran kartlarını göremesek bile, Intel birçok ürünü gösterdi. Beklenen ve beklenmeyen birçok yeni ürün gördük. Bunlar içerisinde size de farklı geleceğini düşündüğümüz NUC 12 Extreme modelini ele alacağız.

Dragon Canyon kod adıyla sergilenen yeni mini PC modeli, bir şema üzerinde detaylandırıldı. Ne kullanacak ya da artısı ne olacak bunu görebildik. Bir önceki nesil Beast Canyon modelinin yerini alacak canavarda neler var bakalım.

NUC 12 Extreme Teknik Açıdan Oldukça İddialı

Yeni mini PC serisinde ilk etapta gözüme takılan soket tipi oldu. LGA 1700 soketini kullanacak seri, 65W CPU modellerine uyumlu olacak. Bir önceki nesilde 11.nesil görmüştük. Artık 12.neslin gücünü hissedeceğiz.

Kaçırmayın: Intel Arc Alchemist için Kötü Haber! Ertelendi

RAM konusunda ise DDR5 nesli yerine DDR4 neslinin kullanılması durumu söz konusu olacak. 64 GB seviyesine kadar DDR4 3200 MHz bellekler göreceğiz. Böyle bir seri için yeter de artar diyebilirim.

NUC 12 Extreme

Depolama biriminde ise 3 adede kadar PCIe Gen4 M.2 desteklenecek. Bu mikrosistem için grafik birimi konusunda ise Arc Alchemist sürprizi gelebilir.

Intel bu konuda çok fazla bilgi vermedi. Ama bu konuda da farklı sürprizler olabilir. Artık daha güçlü olacak olan Dragon Canyon serisi için çıkış tarihi de verildi. Yeni soket yapısıyla yeni mikro sistemler 2022 ilk çeyreği içerisinde piyasada olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler