Cuma, Nisan 26, 2024

Intel Raptor Lake için Yeni Sızıntı! 13.nesilde Performans Nasıl Olacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel Raptor Lake, bu yıl çıkışını yapacak. Hedef çok net belli. Yeni işlemcilerin hedefi AMD Ryzen 7000 serisi olacak. Görünen o ki Intel yeni savaşa iddialı bir hazırlık yapmış. Öyle ki 13.nesil Intel işlemciler için sızdırılan bilgiler, her seferinde ne kadar güçlü modeller göreceğimizi gösteriyor.

Bu kez işlemcilerin performans konusunda ne kadar artış göstereceğini ortaya koyan bir sızıntı geldi. Bu sızıntıya göre yeni nesil, tek çekirdekten çok çoklu çekirdek performansıyla konuşulacak.

13.nesil Intel Raptor Lake Nasıl Bir Performans Farkı Sunacak?

Son sızıntıya göre işlemciler, bir önceki nesil konumuna düşecek olan 12.nesil Alder Lake işlemcilerine göre tek çekirdek performansında %8 ile %15 arasında bir artış gösterecek.

Tek çekirdek konusunda böyle bir değer elde edilmesi, zaten oldukça güçlü olan Alder Lake modellerinin bile fark edilir derecede üzerine çıkılacağını gösteriyor.

Asıl önemli olan ise çoklu çekirdek kısmında oluşacağı söylenen fark. Çoklu çekirdek konusunda Intel bu nesilde, eski nesle göre %30 ile %40 arasında daha iyi performans gösterecek.

Intel Raptor Lake

Bu derece fark bizi tatmin eder mi? Sızıntıların ne kadar doğru olduğuna bağlı. Dediğim gibi Alder Lake serisi zaten oldukça güçlü ve hibrit mimari yapısıyla geliyor. Bunun da üzerinde modeller AMD’yi iyice zorlayabilir.

Kaçırmayın: Intel Arc Alchemist Ekran Kartının Performans Testi

Şu an sızıntıların doğrulanmasını bekliyoruz ama şunu da biliyoruz ki yeni seride 24 çekirdekli modeller de olacak. 13.nesil i9-13900K modelleri için 24 çekirdek ve 32 izlek bekleniyor. Yani bu performans farkları gerçekten yakalanmış olabilir. Belki çok daha fazla sürpriz bile olabilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler