Salı, Nisan 23, 2024

Intel TAM 32 adet 10.nesil işlemci ile piyasaya giriyor [Tam Liste]

Paylaş

silkroad gaminggentr

“Başlıkta bir yanlışlık mı var?” diye düşünenler olabilir ama doğru. Intel tam 32 adet yeni 10.nesil yeni işlemcilerini çok yakında duyuracak. Malum Z490 çipsetli anakartların ambargo tarihi bugün kalktı ve bizde ön kutu açılışı videolarını sizlerle paylaşmıştık.

Şimdi ise yeni Comet Lake-S mimarisini baz alan modellerin kutu tasarımlarını, özelliklerini, performans için öne çıkan akış diyagramlarını ve frekans hızları hakkında bilgi sahibi olduk.

Kim bu işlemciler?

intel 10 nesil islemci logoFarkında mısınız bilmiyorum ama, olmayanlar için söyleyeyim; Intel ilk defa kafaya 10 çekirdekli bir işlemci getiriyor. Bu güncelleme ile birlikte tepe noktasında 125W TDP değerine sahip olacak olan model, sağlam güç tüketimine sahip. Ancak diğer tarafta 65W ve 35W TDP değerine sahip olacak olan 10 çekirdek, 20 iş parçacıklı üç farklı modeli daha bulunacak.

Şuanda yayınlanan listede “en baba işlemci” hangisi diye sorduğunuzda cevabı;

Intel Core i9-10900K

Bu kral SKU’nun başını çekerken, maksimum turbo saat hızı 5.3 GHz olarak belirtilmiş.

Yani siz Overclock yapmadan, 5.3 GHz hızında işlemcinizi çalıştırabileceksiniz. Overclock ile birlikte bu işlemcinin çıkabileceği saat hızlarını tahmin edebiliyor musunuz? Intel Core i9-10900K işlemcisinin piyasa satış fiyatı ise yurt dışında 488 dolar olarak belirlenmiş.

Şimdi hemen dolar kuru üzerinden hesap yapacakların işini kolaylaştıralım. Vergisi, cartı, curtu olmadan tertemiz 3400 TL (VERGİSİZ). Bu modele bir tahmini fiyat biçecek olursak, Türkiye satış fiyatının 5299 TL civarında olacağını düşünüyorum.

  • Önemli gelişme: Intel yeni işlemcileri Z490, H470, B460, H410 ve W480 anakartlar dahil hepsini 400 serisi ile eşleştiriyor. Bu kartlar LGA1200 soketine sahip olduğu gibi, daha gelişmiş güç bölümlendirmeleri, WiFi 6 (AX201) ve 2.5/10GbE denetleyicileri desteği ile gelecek.

Intel 10 nesil 10900k ozellikleri

32 adet yeni işlemci listesi

intel 10 nesil islemci ailesi

Tablo kaynağı: Videocardz

Intel 10.nesil işlemcilerin akış diyagramı

Intel Z490 Chipset Ozellikleri

Intel Z490 Chipset Ozellikleri 002

Intel 10.nesil işlemcilerdeki yeni özellikler

intel 10 nesil islemci ozellikleri 002

Intel 10 nesil S Serisi CometLakeS ozellikleri 002

Intel 10.nesil işlemcilerin kutu tasarımları

intel 10 nesil islemci kutu tasarimi

intel 10 nesil islemci kutu tasarimi 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

16 YORUMLAR

  1. G-6600 tam bana göre fakir teselli işlemcisi. Bazen kendimi boşlukta hissediyorum hocam ilginc bir duygu bu satirlari yazarken de neden yazdigimi bilmiyorum ama yazmak istedim. Hani diyorsun ya intel 32 tane islemci duyuruyor piyasaya diye. duyursun anam kime duyuruyor bunu mesela? bana degil kesin orasi. Fakirim cünkü en son bulutlarda kalmistim bak nereye geldi konu. kafam da boyle surekli serit degistiriyorum. Sonra daliyorum tekrar. Bir uyaniyorum bosa zaman gecmis. Evet zor zamanlar geciriyoruz falan ama bu zor zamanlar bizden hic gitmedi ki be hocam. varsin intel 10uncu nesil islemcilerini duyursun. ama seni karakterini seviyorum. en azindan gecenin 3unde bunu yazarken bir seyler de gordum bu da bir artidir. Neyse ben gene ucmadan allaha emanet.

    • Diğer teknoloji sitelerinde dünyanın en güçlü işlemcisi olarak başlık atmış hepsi. O da 10900k imiş. Şöyle bir durdum sonra bastım kahkahayı. Neden derseniz 3900x ile tekli çekirdekte 5 10 puan önde . 100 de olarak değil he baya birim olarak 5 10. Çoklu da tabiki AMD çekici vurmuş kafasına. Fiyatını zaten tahmin ediyoruzdur. Ayrıca daha ryzen 4000 serisi tanıtılacak nihaha. Neye göre dünyanın en iyi işlemcisi kime göre. Peh

    • Uretimde ne kadar curuk islemci varsa hepsine model cikartmis. Benim anladigim budur. Amd nin bu sekilde bir pazarlama teknigi var mi bilmiyorum ama 32 islemci nedir yahu? Toplasan 12 cesit Islemci var kirpa kese olmus sana 32 model

  2. Bu saatten sonra Intel ağzıyla kuş bile tutsa AMD ye yetişemez o kadar anakart üreticileri ve laptop üreticilerine baskı yapmasına rağmen hala insanlar AMD’ye yöneliyor ucuz ve iyi işlemciler kimse bu saatten sonra Intel almaz diye düşünüyorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler