Cuma, Nisan 26, 2024

Intel’in Yeni İşlemci Ailesi ile Tanışın: Intel Arc!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çip üreticileri devlerinden Intel bugün, yaklaşmakta olan tüketicilere yönelik yüksek performanslı grafik ürünlerinin yeni bir Intel Arc markası altında satılacağını resmen duyurdu. Arc markası donanım, yazılım ve hizmetler için geçerli olacak bir yeni ürün grubu. İlk nesil Arc ürünü, kod adı Alchemist (önceden DG2 olarak biliniyordu) olan Xe HPG mikro mimarisini temel alacak. Intel ayrıca Arc markası altında gelecek nesillerin kod adlarını da açıkladı: Battlemage, Celestial ve Druid.

  • Yaklaşmakta olan Intel Arc grafik ürünleri, Intel’in Xe LP, HP ve HPC mikro mimarilerinin bir birleşimi olan ve gelişmiş grafik özellikleriyle ölçeklenebilirlik ve bilgi işlem verimliliği sağlayacak Xe-HPG mikro mimarisini temel alıyor.
  • Intel Arc ürünlerinin ilk nesli olan Alchemist, donanım tabanlı ışın izleme ve yapay zeka güdümlü süper örnekleme özelliklerine sahip olacak ve DirectX 12 Ultimate için kullanıcılara tam destek sunacak.

Intel’in yeni ürün grubu hakkında bildiklerimiz şu anda bunlarla sınırlı. İlerleyen günlerde Intel Arc hakkında daha fazla bilgi edinmeyi ve ailenin ilk üyesi Alchemist hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler