Salı, Nisan 23, 2024

iOS 11’de Bulunan Gizli Tuş Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple marka cihazların garantiye gitmesinin birkaç farklı sebebi olur. Telefon yere düşer ve ekranı çatlar, home tuşu çizilir ve Touch ID kullanılamaz, güç tuşu bozulur ve telefon kapanmaz. Bu sonuncusu ile ilgili oldukça fazla cihaz gelmiş olacak ki, Apple yeni yazılımı geliştirirken bir gizli tuş eklemiş. Eğer parmaklarınız güç tuşuna yetişmiyorsa, bu özellik sizin için iyi bir şey olacak.


Bu gizli tuştan biraz bahsedecek olursak, aslında gerçekten bulunmamakta. iPhone veya iPad cihazınızda güç tuşu ile ilgili sıkıntı yaşıyorsanız, bu tuş telefonunuzun Ayarlar kısmında bulunmakta. Aslında telefonlar için bir ilk sayılabilecek özellik bazı zamanlar hayat kurtarıcı olabilir.

Telefonunuzun güç tuşu çalışmamakta, veya elleriniz küçük ve tuşa yetişemiyorsunuz. Ayarlar kısmına gidin ve ardından menünün en aşağısına inin. Artık orada bir “kapat” düğmesi var. Telefonunuzu kapatmak istediğiniz zaman artık bu gizli tuşu kullanabileceksiniz.

Ama eğer telefonunuzun güç tuşu komple gitmişse, telefonunuzu açmak için artık bir Apple servisine gitmeli ve cihazınızın değişimini sağlamalısınız. Servise göndermeden önce kullanırken, telefonunuzun kapanmasını önlemek için ise şarjınız bitene kadar kullanmamaya çalışın.

Güç tuşunuz bozuk olmasa bile telefonunuzun pilinin bitmemesi için cihazınızın şarj seviyesi %20’nin altına düştüğünde mutlaka şarja takmaya çalışın. Telefon ile bu sıralarda hiç bir şey yapmayın. Önemli bir mesaj bekliyorsanız, bu sırada telefona bakma sıklığınızı düşürün. Parlaklığı düşürmeniz önemli bir etken, bu sırada parlaklığı görebileceğiniz sınırda tutmaya dikkat edin.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler