Cumartesi, Nisan 20, 2024

iOS 11 Kullanıcıları Dikkat: WhatsApp’ı Bu Şekilde Kapatmayın!

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp‘ı bu şekilde kapatmayın! Eğer iOS 11 kullanıcısı iseniz WhatsApp’ı bu şekilde kapatmayın.

Dünya’da en çok kullanılan sohbet uygulamalarından birisi olan WhatsApp, son günlerde kullanıcılarına bazı sorunlar yaşatıyor. WhatsApp’ı kapatan kullanıcılar son günlerde bazı sorunlarla karşılaşıyor. İşte WhatsApp’ın iOS 11’de çıkardığı sorun…

WhatsApp’ı Bu Şekilde Kapatmayın!

Apple‘ın en güncel işletim sistemi iOS 11, epey sorunlu bir şekilde piyasaya çıkmıştı. Üst üste gelen yazılım güncellemeleri dahi sorunları çözmemişken; Her gün yeni sorunlar ortaya çıkmaya başlamıştı. iOS 11’in getirdiği sorunlar arasında pil, kasma, donma gibi sorunlar olurken; bazı uygulamalarda da sorunlar oluşmaya başladı. Bu uygulamaların arasına son günlerde WhatsApp’ta katıldı.

Sevilen sohbet uygulaması WhatsApp, son günlerde iOS 11 kullanıcılarına sorunlar yaşatıyor. Kullanıcılara göre WhatsApp’tan gelen mesajlar bildirim olarak gelmiyor. Sorunun kaynağı ise kısa süre içerisinde belirlendi.

iOS 11 kullanıcıları, home butonuna çift tıklayıp yukarı kaydırarak WhatsApp’ı kapattıklarında WhatsApp’tan bildirim alamıyorlar. Whatsapp yukarı doğru sürüklenerek kapatıldığında bildirimler kapatılıyor. Kısacası Whatsapp’tan gelen mesajlar artık size bildirilmeyebiliyor.

whatsapp hata

WhatsApp ise bu konuda önlemini almış. Söz konusu hata gerçekleştiğinde, WhatsApp sorunu algılayarak iOS 11 kullanıcılarına bir bildirim yolluyor.Resimde de görüldüğü gibi WhatsApp söz konusu şekilde kapatıldığında böyle bir hata veriyor. Resimdeki yazıda ise ” WhatsApp’ı hızlıca kaydırarak kapatmak, bildirim almanızı engelleyebilir. ” yazıyor. Kısacası WhatsApp sizi uyarıyor.

Uzmanlar, sorunun WhatsApp’ın kendisinden kaynaklandığını değil, iOS 11’de bulunan bir hata nedeniyle oluştuğunu söylüyor. iOS’a getirilecek bir güncellemeyle bu sorunun çözülmesi için çalışıldığı öne sürülüyor.

Peki bu sorunun bi çözümü yokmu dediğinizi duyar gibiyim. Aslına bakacak olursak kullanıcıların hemen hemen yarısı, arka planda çalışan uygulamaların pili bitirmemesi için uygulamaları kapatıyor. Sorunun çözümü ise WhatsApp’ı kaydırarak kapatmak yerine, Home tuşuna bir kez tıklayarak kapatmak.

Sorun şu anlık bu şekilde kontrol altına alınabiliyor. Yakın zamanda gelecek bir iOS güncellemesi ile sorunun ortadan kaldırılması bekleniyor. Sizce Apple, iOS 11 güncellemesi ile başına bir belamı aldı? Yoksa bu tüm sorunları ortadan kaldıracak tek bir güncelleme ile herşeyi çözecek mi? Sizde fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler