Perşembe, Nisan 18, 2024

Blue Whale Oyunu Hakkında Devlet Soruşturma Başlattı

Paylaş

silkroad gaminggentr

İlk olarak Rusya üzerinde patlak veren Blue Whale (Mavi Balina) oyunu sonradan tüm dünya genelindeki çocukları tehdit etmeye başladı. Şimdi ise Türkiye’de ölüm vakalarının Blue Whale oyunu üzerinden geldiğini gören devlet, soruşturma başlatarak bir canın daha gitmemesi için önlem almaya başladı.

Neydi Bu Blue Whale (Mavi Balina) Oyunu ?

Yetişkin kişilerin görevlerini görünce ‘böyle saçma bir oyuna nasıl kanabiliyorlar ?’ dedikleri, ancak gençlerin görevlere kapılıp tek tek psikolojilerinin alt üst olduğu 50 görevden oluşan tehlikeli bir oluşum. Aslında oyun denildiğine bakmayın. O ‘ölüm oyunundan’ başka bir şey değil. Görevde korku filmleri izleme, koluna faça atma, kendine zarar verme, kan kokusunu içine çekme gibi iğrenç detaylar mevcut. En sonra gençlerin ise psikolojisini tamamen bozan oyun kişiye intihar etmesini söyleyerek görevi tamamlayacağını belirtiyor.

Türkiye’de şimdiye kadar haberlere yansıtılmayan 142 intihar vakası Blue Whale oyunu yüzünden yaşandı. Bunun en son örneğini ise Ordu’nun Altınordu ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki genç bir kardeşimiz oldu. Dikkat ederseniz yaş aralıkları hep 14-15-16-17-18 arasında gidip geliyor. Çünkü genç arkadaşlarımızın bu aralıklarda psikolojilerinin en garip olduğu, çocukluktan ergenliğe geçiş dönemindeki yaşadıkları ilginç zamanlar.

Tüm yaşanan bu ölümler üzerine Türkiye Cumhuriyeti Blue Whale oyununa karşı savaş açarak ilk adımı BTK, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile açtı. Üç koldan ilerletilen çalışmaya Emniyet Müdürlükleri de ülkenin dört bir yanından destek veriyor. Zira bu oyunu düzenleyen kişiler Türkiye’de de olduğu için, yerlerinin tespit edilip oyunu başlatan şarlatanların acilen yakalanması için tedbirler alınıyor.

blue whale oyunu

Ailelere Büyük Görevler Düşüyor

Aileler çocuklarının hangi internet sitelerinde gezdiklerinden haberdar olmadıkları için, çocuklar bu oyunları gizliden yürütüyorlar. Zaten odaya katılan çocuklar işin içine girdikten sonra sürekli tehdit edildiği için ailelerine haber veremeden gizli bir şekilde oyunu oynamaya başlıyorlar. Benim PC Hocası olarak ailelere tavsiyem ise acilen evlerine ‘güvenli internet‘ adı altında paketlere geçiş yapmalarını ve her ay çocuklarınızın hangi internet sitelerine giriş yaptıklarını internet servis sağlayıcınızdan istemenizi tavsiye ediyorum.

Eğer bu şekilde takibini iyi gerçekleştirmeyecek olursanız, sizin çocuğunuzun başına da bu tür iğrenç oyunlar gelebilir. Devir artık o kadar değişti ki, bir yandan uyuşturucu ile savaşlar verilirken, bir yandan da dünya bu pisliklerden temizlenmeye çalışılıyor. Ancak farkında mısınız ? Git gide kötüye giden bu pislikler, çocuklara ve gençlere daha çok zarar veriyor.

“Oyunun Engellenmesi Çok Zor”

BTK tarafından yapılan açıklamada ise Blue Whale oyununun sabit bir adres üzerinden oynanmadığı için engellenmesinin çok zor olduğu söylendi. O yüzden bu tür iğrenç tuzaklara karşı siz ailelere de büyük görevler düşüyor.

Önemli Not: Ha bu arada Blue Whale oyununu sırf YouTube’da çok izlenmek için sürekli video çeken ve yanlış bilgiler veren gerizekalılara da sesleniyorum. Ateşle oynuyorsun çocuğum, yapma..

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler