Cuma, Mart 29, 2024

iOS 12, 911 Çağrılarında Konum Paylaşacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz haftalarda WWDC ile iOS 12 mobil yazılımını tanıtan Apple, ABD’de geçerli olacak yeni bir özelliği duyurdu. Yeni iOS 12, 911 çağrılarında konum paylaşacak.

Apple, sunduğu tüm cihazların hayatı kolaylaştıracak ekipmanlar olduğu vurgusunu sürekli yaparken, uygulama bazında da bunu destekler şeyler ile karşımıza çıkıyor. Daha önce Apple Watch ve Siri ile birçok kez insanların hayatını kurtaran Apple, bu kez acil çağrılara el atıyor.

Yeni özelliğe göre: iPhone cihazlarından 911 arandığında cihaz yazılımı, mevcut konum bilgisini otomatik olarak acil yardım ekipleri ile paylaşacak. Sistemin amacı ise acil çağrılarda uzun uzun paylaşılan adres verme süresini, erken müdahale için kazanmak. Apple, ABD içerisinde yapılan acil çağrıların %80’inin bir mobil cihaz üzerinden gerçekleştirildiğini ancak eski altyapının, 911 merkezlerinin arayanın yerini bulabilmesinin çok zor olduğun belirtiyor.

ios 12 sos2

Bu iOS 12 değişikliği, 2015 yılında Apple tarafından başlatılan Hibritleştirilmiş Acil Durum (HELO) sistemine dayanıyor ve acil durum teknoloji şirketi RapidSOS’un yardımı ile birçok 911 merkezi sistem yazılımına entegre edilecek. Böylelikle acil durumlarda çok daha hızlı ve etkili müdahaleler gerçekleşebilecek. Apple, gizlilik konusunda da kullanıcıların verileri, acil durum harici herhangi bir durum için kullanılmayacağını belirtiyor.

Eylül ayından sonra kullanımına başlanması muhtemel gözüyle bakılan uygulama, ne yazık ki sadece ABD içerisinde geçerli olacak. Ancak umuyoruz ki ülkemizde ve diğer başka ülkelerde de aynı sistem yakın zamanda uygulamaya geçirilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler