Cuma, Nisan 26, 2024

iOS 15.4 ile FaceID Artık Maske Varken Bile Çalışıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple, COVID-19 pandemisi ile birlikte hayatımıza giren maskenin FaceID kimlik kontrolünü geçemediğini fark ettiği zamanlarda yayınladığı bir güncelleme ile Apple Watch’unuz sayesinde iPhone cihazınızın kilidini açmanızı sağlıyordu.

Akıllı saatinize gelen bildirim ekranında onay verdiğiniz takdirde iPhone kilidi otomatik olarak açılıyordu fakat bugün tanıtılan ve yayınlanan iOS 15.4 beta sürümü ile birlikte FaceID kimlik doğrulama yöntemi artık suratınızda maske takılıyken bile Apple Watch gereksinimine ihtiyaç duymadan telefonunuzu açma imkanı sağlıyor.

Gözlük kullananlar için yeni bir özellik daha eklendi

face id add glasses
iOS 15.4 ile FaceID Artık Maske Varken Bile Çalışıyor! 3

Apple tarafından yapılan açıklamalara göre yeni özellik, “göz çevresindeki benzersiz özellikleri tanıyarak” telefonun kilidini maske suratınızda iken açabilecek. Kurulum esnasında bu özelliği kullanmayı seçerseniz, FaceID için yüzünüzü yeniden taramanız gerekecek akabinde FaceID teknolojisi sizi maskeliyken bile tanıyarak telefonunuzun kilidini açabilecek.

Ayarlar uygulaması içerisinde “Maske ile FaceID Kullan” seçeneği bulunuyor, dilerseniz bu özelliği açabilir ya da kapatabilirsiniz. ayrıca şu anda FaceID’yi daha doğru hale getirmek için “Gözlük Ekle” seçeneğinde eklendi ve böylelikle gözlük kullanan biriyseniz bu seçeneği kullanarak tüm görünüşlerinizi tanımlayabilirsiniz.

Apple: “Tam yüz tanıma en doğru kullanım”

ios 15.4 face id maske
iOS 15.4 ile FaceID Artık Maske Varken Bile Çalışıyor! 4

Şirket, Ayarlar uygulamasında Face ID’nin yalnızca tam yüz tanıma için ayarlandığı zaman “en doğru” kullanım şeklinde olacağı konusunda bilgilendiriyor. Face ID’nin maskeniz takılıyken kilidi açmak için cihazınıza bakıyor olmanız gerekir ve güneş gözlüğünüz takılıyken çalışmaz.

Maskeli Face ID, Apple Pay ödemelerinde kimlik doğrulama olarak kullanılabilir ve önceki Apple Watch Face ID özelliğinden farklı olarak Face ID desteğine sahip uygulamalarda kullanıcı adı ve parola yerine de kullanılabilir.

Mevzubahis yeni özellik iPhone 12 veya iPhone 13 ailesinde kullanılabilir durumda eğer bir iPhone 11 ailesine sahipseniz ne yazık ki bu yeni özellikten faydalanamayacaksınız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler