Cuma, Nisan 19, 2024

iOS 15.4 Nihayet Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, bugün uyumlu cihazlar için iOS 15.4 ve iPadOS 15.4 işletim sistemi sürümlerini piyasaya sürdü. Bu güncelleme ile birlikte Face ID tarafında büyük bir geliştirme söz konusu çünkü artık iPhone veya iPad’inizin kildini yüzünüzde maske varken dahi açabileceksiniz.

Tabi ki iOS 15.4 ile birlikte gelen tek yenilik bunlar değil, yeni güncelleme beraberinde emoji kütüphanesi 100 adetten fazla yeni emoji de ekleniyor. Güncellemeyi denetlemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncellemesi yolunu takip edebilirsiniz, cihazınızı güncelleyebilmek için minimum yüzde 50 pil doluluk oranına veya şarja takılı olmanız ve bir Wi-Fi ağına bağlı olmanız gerekmektedir.

ios 15.4 face id add glasses
iOS 15.4 Nihayet Yayınlandı! 2

iOS 15.4 ile birlikte gelen maske ile Face ID açma özelliği ne yazık ki tam koruma sağlamıyor çünkü bu yeni özellik maskenizin olduğu durumlarda maske dışında kalan kısımlarınızı (göz, burun, göz çevresi, kaş, alın vb..) tarayarak sizi doğrulamaya çalışıyor. Ne yazık ki Maske ile Face ID özelliği yalnızca iPhone 12 ve sonrası modellerinde çalışabiliyor.

Bunların haricinde iOS 15.4, Emoji 14.0 setinden 100’den fazla yeni emoji, Siri için yeni bir ses seçeneği ile birlikte çevrimdışı saat ve tarih bilgisi sağlama yeteneği, Apple Cüzdan’daki aşı kartlarında Avrupa Birliği Dijital COVID Sertifikası desteği, Safari’de iyileştirmeler içeriyor. İtalyanca ve Çince desteğiyle web sayfası çevirileri, Podcast uygulaması geliştirmeleri ve daha fazlasını sunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler