Cuma, Nisan 26, 2024

iOS 16, CAPTCHA Teknolojisini Tarihe Gömecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple’ın yeni nesil işletim sistemlerinden iOS 16‘daki birçok yeni gizlilik özelliğinden biri ise Otomatik Doğrulama teknolojisi. Apple’ın Özel Erişim Belirteçlerini üstlenmesiyle birlikte oturum açma ekranında cihazı ve Apple Kimliğinizi doğrulayarak kullanıcıların desteklenen web sitelerinde ve uygulamalarda CAPTCHA aşamalarını atlamasına olanak tanıyor.

Apple mevzubahis özellik hakkında, işlemin kullanıcı verilerini ve kişisel bilgileri giriş yapmaya çalıştığınız sitelerden uzak tuttuğunu ve aynı zamanda IP adreslerinizi gizlediğini iddia ediyor.

Bulut Bilişim Hizmeti Sağlayıcılarından en büyük iki şirket Cloudflare ve Fastly, Apple’ın Otomatik Doğrulama da dahil olmak üzere Özel Erişim Belirteçlerini desteklemek için zaten çalışmalar sürdürüyor yani milyonlarca web sitesi ve uygulama yakın zaman içerisinde CAPTCHA doğrulaması yapmadan oturum açmayı destekliyor olacak. Otomatik Doğrulama teknolojisi iOS 16 başta olmak üzere; iPadOS 16 ve macOS Ventura sürümlerinde de yer alacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler