Cuma, Nisan 26, 2024

iOS 16, U1 Çipler için Yeni Özellikler Sunacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

6 Haziran’da gerçekleştirilen WWDC Lansman Etkinliğinin bir parçası olarak tanıtılan Apple’ın yeni nesil işletim sistemi iOS 16’yı tanıttı ve yeni nesil işletim sistemi U1 çip entegrasyonuna sahip üçüncü taraf aksesuarların, uygulama arka planda çalışıyorken bile iPhone uygulamalarıyla etkileşime girmesine verecek ya da şirketin deyimiyle Eller Serbest Kullanıcı Deneyimleri sunacak.

Yonga seti üreticilerinden Qorvo bugün verdiği bir basın demeçinde, bu yeni işlevin U1 özellikli aksesuarların iOS 16 uygulamaları ile birlikte çalışmasına olanak tanıyarak, bulunduğunuz yere göre gerçek zamanlı eylemleri sağlayacağını belirtti.

Qorvo bunlara ek olarak ayrıca, Ultra Geniş Bant yongalarının artık Apple’ın MFi Programı tarafından onaylandığını ve bu durumun üçüncü taraf markalardan MFi sertifikalı U1 özellikli aksesuarların önünü açması gerektiğini belirtti. Böylelikle aksesuar üreticileri, U1 donanımlı iPhone ve Apple Watch modelleriyle uyumlu aksesuarlar oluşturmak için Qorvo’nun çiplerini kullanabilirler.

Nedir bu U1 çip, ne işe yarar?

Apple’ın kendi aksesuarları da hassas, yön farkındalığı olan deneyimler sunar. Örneğin, kullanıcılar U1 donanımlı bir iPhone’u HomePod mini’nin yanında tutarak müzik çalmayı görsel, işitsel ve dokunsal efektlerle “devre dışı bırakabilir”. U1 özellikli iPhone’lar, bir AirTag’in yerini bulmayı kolaylaştıran Hassas Bulma özelliğinden de yararlanabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler