Cuma, Nisan 19, 2024

Sebebi Neydi Ki: iOS 15.6 ve iOS 16 ile Birlikte AirTag’in Pil Durumunu Göremeyeceksiniz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere Apple, iOS 15.6 yazılım güncellemesini yayınladı ve böylelikle iPhone 8 familyasının altında kalan modeller tarihe karıştı, artık güncelleme alamayacaklar. iOS 15.6 ve iOS 16 ile birlikte Apple, Find My (Bul) uygulamasında bir takım değişikliklere gitme kararı alarak AirTag cihazlarınızın pil göstergesini ortadan kaldırdı.

Önceki iOS sürümlerinde, AirTag bilgilendirme kutucuğu Find My uygulamasında açıldığı zaman cihazın adının ve konumunun altında iPhone pil durumuna benzer küçük bir batarya simgesi görünüyordu. Herhangi bir pil yüzdesi belirtmese de, simge sayesinde AirTag’imizin pil seviyesi hakkında bazı tahmin yürütüp ne zaman değiştirebileceğimize karar verebiliyorduk.

airtag ios 15 6
Fotoğraf: iCulture.nl

Yine de batarya durumu bildirim olarak sunulacak.

iOS 15.6 ve iOS 16 ile batarya simgesi ortadan kalkmasına rağmen kullanıcılar bataryaları azaldığı zaman değiştirmeleri için bir bildirim alacak fakat bu bildirim batarya kritik düzeye ulaşmadığı sürece gelmeyecek. Aynı batarya göstergesi macOS Monterey 12.5 ve watchOS 8.7 güncellemelerinde bulunan Find My’dan da kaldırıldı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler