Cumartesi, Nisan 20, 2024

Apple Lockdown Mode ile Tanışın: Telefonunuz Bir Anda Pentagona Dönüşecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple, iOS ve iPadOS 16 ile macOS Ventura işletim sistemleri için yepyeni bir güvenlik modunu duyurdu. Lockdown Mode olarak isimlendirilen yeni özellik, Apple cihazlarını casus yazılımlara karşı koruyacak.

iOS 16, iPadOS 16 ve macOS Ventura sürümleri ile birlikte hayatımıza girecek olan Lockdown Mode; kullanıcı isteğine göre aktif ve deaktif edilebilecek ve kullanıcıların gizliliğini en üst seviyeye taşıyacak.

Apple Lockdown Mode ne işe yarıyor?

apple lockdown mode
Apple Lockdown Mode ile Tanışın: Telefonunuz Bir Anda Pentagona Dönüşecek! 2

Lockdown Mode; aktif edildiği zaman cihazların güvenlik katmanlarını ciddi oranda artırıyor. Örneğin gelen bir mesaj içerisinde bulunan fotoğraf dışındaki tüm eklentileri engelleyecek, güvenli olmayan sitelere girişi yasaklayacak, şirketin görüntülü konuşma hizmeti sunan FaceTime uygulamasının bile dahil olduğu Apple Servisleri kullanılmaz hale gelecek, bilgisayar ve aksesuarlar ile kablolu bağlantı engellenecek, yapılandırma profillerinin yüklenmesine izin verilmeyecek.

Apple Güvenlik Ödülü Programına dahil edildi!

Şirketin yeni özelliklerinden Lockdown Mode, her ne kadar son kullanıcıya hitap etmese de Apple’ın Güvenlik Ödülü programına eklendi. Eğer bir yazılımcısıysanız ve Lockdown Mode’da bir güvenlik açığı bulursanız şirket maksimum 2 milyon dolara kadar ödül verecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler