Cumartesi, Nisan 27, 2024

Apple’dan Hamle: iOS 17.3 Güncellemesi Geri Çekildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın her yeni iOS sürümünde yapmış olduğu standart açıklamalar var. Artık daha stabil ve daha kararlı bir işletim sistemi sunuyoruz gibi gibi. Her ne kadar açıklamalar bu yönde olsa da her zaman işler planlandığı gibi gitmiyor. Zaman zaman yeni iOS güncellemelerinde de önemli hatalarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Benzeri bir durum iOS 17.3 sürümünde yaşandı.

Apple’ın yeni güncellemesi yayınlandı ve yayınlandığı gibi geri çekildi. Neyse ki güncelleme beta sürüm olarak sunulmuştu ve hatadan etkilenen kullanıcı sayısı da çok yüksek değil.

iOS 17.3 Beta 2 Bazı Modelleri Kullanılamaz Hale Getirdi

Aslında güncelleme rutin akışında sunuldu. Zira yeni beta sürümünün bu hafta yayınlanmasını bekliyorduk. Beta 2 olarak yayınlanan bu versiyon, iPhone 12 serisinden iPhone 15 serisine kadar çeşitli birçok iPhone modelinde ise sistemin çökmesine neden oldu.

Kullanıcılardan gelen geri bildirimlerden hemen sonra Apple, sunulan güncellemeyi de geri çekti. Kararın hemen arkasından ise kısa bir açıklama geldi.

iOS 17.3 Beta

Apple’ın Açıklaması Gecikmedi

Açıklamada iOS 17.3 beta 2 sürümünün az sayıda olsa da bazı iPhone modellerinin çalışmasını engelleyecek bir soruna sahip olduğu belirtiliyor. Bu nedenle geçici bir süre için de olsa yeni beta sürümünün kullanımdan kaldırıldığı belirtilmiş. Sorundan etkilenen kullanıcıların cihazını kurtarması için ise eski sürümlere geri dönmesi gerektiği belirtilmiş.

iOS 17.2.1 sürümüne dönmek sorununuzun çözülmesini sağlayacaktır. Muhtemelen çok kısa bir süre içerisinde Apple mevcut sürümde de hatayı giderecek ve yeniden beta sürümünü yayınlayacak. Ama bunun için kesin bir tarih bilgisi verdiler mi derseniz, vermediler.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler