Pazar, Eylül 8, 2024

iOS 17.6 Güncellemesi Yayında: Tüm Yeniliklere Bakıyoruz

Apple iOS 18 güncellemesinden önce iOS 17.6 ile son güncellemesini yayına sunacak. Muhtemelen bu son güncelleme olacak.

Paylaş

Apple, en büyük büyük güncellemelerinden biri olacak olan iOS 18 den önce iOS 17.6 sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor.

iOS 17 ile bir çok yenilik sunan Apple, 17.6 sürümü ile hangi özellikleri getirecek? Güncelleme detaylarını birlikte inceleyelim.

iOS 17.6 - PC Hocası

iOS 17.6 için Değişiklik Bekleyelim mi?

iOS 17.6, performans ve sistem üzerinde sorunları ortadan kaldırılmasında önemli bir rol oynayacak diyebiliriz. Zaten odak noktası da kararlılık ve performans iyileştirmeleri olacak.

Yenilik var mı derseniz betadan anladığımız kadarıyla yok. Bunun ana nedeni iOS 17.6 güncellemesinin iOS 18 sürümünden önce ki son güncelleme olacak olması. iOS 17 artık sona geldi gibi düşünebilirsiniz. Yenilikler sunuldu. Artık sistemi kararlı hale getirip bırakma vakti.

Firma iOS 17.6 ile var olan sorunları ortadan kaldırıp performans tarafında artışlar sunarak kendisini iOS 18’e hazırlıyor diyebiliriz.

Büyük bir yenilik değil ama öne çıkan tek bir değişim olacak. Apple TV tarafına eklenecek olan bu yenilikle beraber MLS canlı yayınlarını kaçıran kullanıcılar için bir klipler ve özetler oluşturulacak. Böylelikle kullanıcılar rahat bir şekilde içerikleri takip edebilecekler.

iOS 17.6 3 - PC Hocası

Güncelleme: 30 Temmuz 2024

iOS 17.6 Kullanıcılara Sunuldu

Beklendiği gibi oldu ve güncelleme beta sürümünden 1 hafta kadar sonra yayınlandı. Diğer taraftan güncellemenin sunacağı yenilikler konusunda da herhangi bir sürprizle karşılaşmadık.

En genel haliyle güncelleme performans iyileştirmesi ve kararlılık getirdi. iOS 17 için son nefes olacak güncellemenin belki de getirdiği tek bir yenilik oldu. Catch Up!

BENZER:  iOS 17.3 Geliyor! Yenilikleri Neler Olacak?

Catch Up Nedir? 

Ülkemizde bu özellik ne kadar karşılık bulacak bilemiyorum. Zira bu özellik şu an için sadece MLS Season Pass odaklı olarak sunuldu.

Özellik Apple TV uygulamasını ilgilendiriyor. Yeni özellik canlı bir maç yayınına girdiğiniz zaman, maç sırasında gerçekleşen önemli anları izleyip sonrasında tekrar maça geri dönebiliyorsunuz. Maç özetlerine sonradan da erişmeniz mümkün. Bir nevi gelişmiş maç özetleri olarak gösterebileceğimiz bu yeni sistem bir başlangıç mı bunu göreceğiz.

Belki ilerde daha fazla spor dalında daha fazla seçenek için özet sistemi sunulur. Şu an için bunu bilemiyoruz.

Sürüm Notlarının Bir Özetine Aşağıdan Ulaşabilirsiniz

Ses

Çözülen Sorunlar

  • Hata giderildi: Belirli Bluetooth kulaklık modellerinde, AVAudioSession yapılandırmalarıyla ses çıkış yolu hatası alınıyordu. Düzenleme ile hata giderildi.

Kamera ve AVFoundation Sorunları

Çözülen Sorunlar

  • Hata Giderildi: iPad Pro’da (7. nesil) ve iPad Air (6. nesil) modellerinde ön kamera kullanılırken ve kullanıldığında yanlış değerler döndürüyordu. Güncelleme sonrasında sorun giderildi.

Notlar

Bilinen Sorunlar

  • iOS 17.6 beta 2 veya 3 çalıştıran cihazlarda, Notlar klasörü widget’ı “Kullanılabilir Klasör Yok” mesajını görüntüleyebilir ve bu widget’a dokunmak Notlar’ın çökmesine neden olabilir.
  •  Çözüm: Notlar klasörü widget’ını kaldırıp yeniden ekleyin veya cihazı iOS 17.6 beta 4’e güncelleyin.
silkroadgaminggentr
Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknoloji ve oyun dünyasında ki gelişmeleri yakından takip eden ve yeni bilgiler öğrenmeyi kendisine elzem kılan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler