Cuma, Nisan 26, 2024

iPhone 14 Kalıpları Ortaya Çıktı: Çentik Değişiyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple‘ın Eylül ayında tanıtmasını beklediğimiz iPhone 14 ailesi ile ilgili birçok sızıntı lansmana doğru ilerlerken çıkmaya devam ediyor. Akıllı telefonun iki küçük ve iki büyük, iki giriş seviyesi ve iki adet Pro olmak üzere dört model ile geleceği söyleniyorken şimdi ise akıllı telefonların kalıpları sızdırıldı.

Kalıpların görüntüsüne baktığımız zaman arka tarafta yer alan kamera kümesinin iPhone 14 Pro Max modelinde yer alan kamera kümesi ile hemen hemen aynı olduğunu görüyoruz fakat bizleri ilgilendiren detay ön tarafta yer alan çentik tasarımı.

Çentiğe yavaştan elvada, otomatik odaklamalı ön kameraya merhaba

Apple ile birlikte sektöre giriş yapan çentik akımına son noktayı yine çentiğin yaratıcısı Apple beyler yapmak üzere, iPhone 14 Pro serisi yüksek ihtimalle çentiğe sahip son modellerden bir tanesi olacak çünkü spekülasyonlara göre Pro modeller ilerleyen zamanlarda üst segment hissiyatını tam olarak verecek.

iphone çentik
iPhone 14 Kalıpları Ortaya Çıktı: Çentik Değişiyor! 6

“Hap ve Delik” olarak adlandırılan ikili çentik tasarımında hap olarak isimlendirilen bölümde IR aydınlatıcı ve IR Kamera yer gerektiren Face ID teknolojisi yer alacak delik olarak isimlendirilen bölümde ise Otomatik Odaklama desteğine sahip FaceTime kamerası yer alacak.

iPhone 14 Pro ve iPhone 15 Pro modellerinde Pill and Hole (Hap ve Delik) olarak isimlendirilen çentik modeli kullanılırken iPhone 14 normal çentiği, iPhone 15 ise Pill and Hole çentik tasarımını kullanacak. Sonraki nesillerde ise çentiğin kullanılmaması öngörülüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler