Cuma, Mart 29, 2024

iPhone 14 Pro “Always-On-Display” ile Gelebilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere Eylül ayına doğru ilerliyoruz ve Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, yeni iPhone modellerini tanıtacak ve Bloomberg ekibinden Mark Gurman, iPhone 14 Pro ile iPhone 14 Pro Max modellerinin kilit ekranı için Her Zaman Açık Ekran (Always On Display) modu ile geleceğini bildiriyor.

Bay Gurman, en son “Power On” isimli haber bülteninde, bu sene Apple’ın düzenleyeceği WWDC etkinliğinde iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, tvOS 16 ve macOS 13 işletim sistemi sürümlerine gelecek bazı yenilikleri özetlemişti. iOS 16 için söylentilere göre yeni özellikler arasında “widget benzeri yeteneklere sahip yeni duvar kağıtları” içeren gelişmiş bir Kilit Ekranı yer alıyor.

Kilit Ekranı tarafındaki iyileştirmelerin “Her Zaman Açık Ekran” modu da dahil olmak üzere gelecek sürümlerdeki özelliklerin temelini oluşturduğu iddia ediliyor. Ayrıca Gurman, iOS 16 işletim sisteminin gerçekten de Always On Display moduna sahip olacağını söyledi.

LTPO ve LPTO ekranlar nedir?

iphone 14 aod
iPhone 14 Pro "Always-On-Display" ile Gelebilir! 3

iPhone 13 Pro ve Pro Max modelleri değişken yenileme hızlarına sahip LTPO panel teknolojisinin benimsenmesiyle sağlanan 120Hz ProMotion ekranlarla gelen ilk iPhone modelleri idi. iPhone’un mevcut ProMotion ekranları, 10Hz ile 120Hz arasındaki ekran yenileme hızlarıyla sınırlı.

Oppo ve Samsung gibi firmaların kullanmakta olduğu LPTO ekran panelleri, statik bir görüntü izlerken veya cihaz kullanım dışıyken görüntü yenileme hızlarını 1Hz’e kadar düşürebilme yeteneğine sahip.

iphone aod
iPhone 14 Pro "Always-On-Display" ile Gelebilir! 4

Ekran analistlerinden Ross Young, kısa bir süre önce iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te kullanılacak olan ProMotion ekranlarının da aynı teknolojiyi benimsemesinin beklendiğini ve Apple’ı engelleyen donanım sınırlamasını ortadan kaldıracağını söyledi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler