Cumartesi, Temmuz 27, 2024

iPhone 14 Pro Yatay Çizgi Sorunu için Güncelleme Yolda

Paylaş

silkroad gaminggentr

iPhone 14 Pro yatay çizgi sorunu, bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. Söz konusu sorun, telefonların ekranlarında yeşil ve sarı bazı yatay çizgilerin görünmesine neden oluyordu.

Özellikle sürekli açık ekran özelliği açık olduğu durumda karşılaşılan sorun, kısa süre içerisinde sosyal medyada da ses getirdi. Gelen bilgilere göre Apple konu hakkında bir açıklama yaptı. Sonunda sorunun neden kaynaklandığı ve çözüm konusunda neler yapılacağı da ortaya çıktı.

iPhone 14 Pro Yatay Çizgi Sorunu Yazılımsal

Belli bir kullanıcı kitlesini etkilediği düşünülen sorunun, çok kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşturulacağı söyleniyor. Elde edilen bilgilere göre sorun sanıldığı gibi donanımsal bir sorun değil.

Kaçırmayın: iOS 16.1.2 Sürümü için Önemli Gelişme 

Ekran sürücüleri yani yazılımsal olarak yaşanan bir sorun ile karşı karşıya kalındığı belirtiliyor. Bu sorunu çözmek adına ise çok yakın zamanda yeni bir güncelleme yayınlanmasını bekliyoruz.

Yatay çizgi sorununun yazılımsal bir sorun olması, kullanıcıları sevindirecektir zira bu durumda basit bir güncelleme işi çözecek. Aksi durumda donanım hataları için ekstra olarak onarım programlarının başlatılması gerekiyor.

iPhone 14 Pro yatay çizgi

Daha önce benzer birkaç durum için donanım onarım hizmetlerinin başlatıldığına şahit olmuştuk. Şimdi sorunu düzeltecek olan güncellemenin ne zaman yayınlanacağını bekliyoruz.

Tekrar hatırlatalım ki sorundan tüm kullanıcılar etkilenmiyor. Küçük bir kullanıcı kitlesinin sorundan etkilendiği iddiası var. Artık bunlar için de yeni açıklamalar bekleyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler