Salı, Nisan 23, 2024

iPhone 7’ye 24 Saatte Jailbreak Yapıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

iPhone 7 piyasaya çıktıktan sonra detaylı incelemeler, testler ve videolar tüm dünya genelinde yapılmıştı. Ancak iPhone 7 için jailbreak işlemini denemeye kimse cesaret edememişti. 19 yaşındaki Luca Todesco isimli genç tam 24 saatte jailbreak atarak işlemi tamamladı.

Jailbreak Ne ki Kanka ?

İlk defa duyanlar için açıklama gereksinimi duyduk. Normalde Apple cihazlarını üretirken bir kapalı kutu sisteminde piyasaya sürüyor. Yani iOS ile stabil çalışabilecek ve dış saldırılardan tamamen arınacak şekilde çalışmasını istiyor. Bu da kullanıcıları kısıtladığı gibi, işletim sistemini tamamen hapis halde tutmaya devam ediyor.

Ancak kullanıcılar bu sınırları aşmak için jailbreak yöntemini kullanarak iOS‘u özgünleştiriyor ve daha fazla içeriğe, uygulamaya ve işleme izin verilmiş oluyor. Bu işleme de jailbreak adı veriliyor. Bir nevi Android kullanıcılarının cihazlarına root atması gibi diyebiliriz.

iphone-7-jailbreak-2

iphone-7-jailbreak
24 Saatte Jailbreak Atıldı

Yeni çıkan bir iPhone cihaza jailbreak atmak herkesin harcı değildir. Ya bu işlerden çok iyi anlamanız gerekli, ya da daha önceden tecrübe edinmiş olmanız gereklidir. 19 yaşındaki Luca Todesco’da daha önceden çok fazla jailbreak attığı için iPhone 7‘de çok fazla zorlanmayarak 24 saatte atabildiğini duyurdu. Twitter üzerinden fotoğraf paylaşarak açıklama yapan Luca, “Bu bir jailbreak yapılmış iPhone 7” başlığını kullandı.

Aslında genç arkadaşımız kendisini hacker olarak tanımladığı gibi, iPhone 7 üreticisi Apple’ı da tebrik etti ve jailbreak‘ın önüne hiçbir zaman geçilemeyeceğini söyledi. Luca Todesco yaptığı bu işlemi ve iOS 10’un jailbreak’ini kimse ile paylaşmayacağını söyledi. Ancak bu işlemin çok uzun süreceğini zannetmiyoruz. Luca gibi bir babayiğit de iPhone 7‘ye jailbreak atarak kısa sürede yayılmasını sağlacaktır.

luca-todesco-iphone-7-jailbreak
Not: Biz de garantisi devam eden veya yeni satın alınmış bir Apple cihaza jailbreak atmamanızı tavsiye ediyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler