Cuma, Nisan 26, 2024

iPhone 7 Parçalarının Maliyetleri Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple dünya genelinde marka olmayı başarmış ve cihazlarını milyonlara ulaştırarak büyük karlar elde eden bir firma. En son üretmiş olduğu iPhone 7 ve iPhone 7 Plus cihazları satışa çıktıktan sonra ülkemizde fiyatları ile el yakarken, ABD’de 650 dolardan satılmaya başlandı. Peki bir iPhone 7 Apple‘a ne kadara mal oluyor ?

iPhone 7 Parçalarının Fiyatları

Birazdan aşağıda göreceğiniz listede iPhone 7‘nin en pahalı parçası 33 dolar olarak görünüyor. İkincil en pahalı parça ise cihazın adeta beyni olarak işlev gören işlemcisi 27 dolardan ekleniyor. RAM ve diğer elektronik parçaların maliyetlerinin 17 dolar olduğunu belirtelim.

Tüm parçaları tek tek topladığımızda ise ortaya 220 dolarlık bir maliyet analizi çıkıyor. iPhone 7 ABD’de şuanda 650 dolardan başlayan fiyatlar ile satılırken, dünya genelinde ülkeden ülkeye göre fiyatta farklılık gösterilebiliyor. Türkiye’de ise bir iPhone 7 3800 TL‘den ön sipariş alırken, iPhone 7 Plus modeli 4200 TL‘ye kadar çıkabiliyor. Yani Apple her iPhone 7’den ortalama olarak 400 dolar kar ediyor. Şimdi soruyorum size, bu adamlar kazanmasın da ben mi kazanayım ?

Aşağıdaki listeden 32 GB’lık bir iPhone 7‘nin parça fiyatlarını görebilirsiniz.

iphone-7-parca-ucretleri

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler