Cuma, Mart 29, 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Pembe Metrobüs Hazırlığında

Paylaş

silkroad gaminggentr

İstanbul’un artan trafiğine derman olan metrobüsler her gün milyonlarca insanı Asya yakasından Avrupa yakasına taşıyor. Ancak tıklım tıklım dolu olan metrobüslere artık çözüm olarak pembe metrobüsler geliyor. Şuanda çalışma kapsamında olan pembe metrobüsler hakkında da İBB Beyaz Masa açıklamada bulundu.

Pembe Metrobüsler Ne Zaman Gelecek ?

Geçtiğimiz günlerde Cem Yılmaz’ın abisi olan Can Yılmaz, kadınlara özel olarak pembe otobüs projesi için İBB Beyaz Masaya‘ya tweet attı. Hatırlarsanız komedyen Cem Yılmaz’ın “Kadnlara pembe otobüs veya troleybüs yapmak yerine kadınlarla yolculuk yapamayan hıyarlara tel örgülü açık kasa kamyonetler yapılabilir.” ifadelerini Twitter’da paylaştıktan sonra rekor kırmıştı.

Şimdi pembe metrobüs için çalışmaların durumunu soran Can Yılmaz’a İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Beyaz Masa ekibi şu yanıtı verdi:

“Bayanlara özel olarak metrobüs projesinin “Pembe Metrobüs” ile ilgili tüm fizibilite çalışmaları yapılmış olup, dünyadaki örnek uygulamalar incelenmiş ve gerekli alt yapı çalışmaları yapılmıştır. Üst makamlar tarafından ön görülen riskler göz önünde bulundurularak uygun bir proje ortaya koymak için otobüslerde bir bölüm pozitif bölüm olarak düzenlenmesi, duraklarda ayrı bir pozitif bölüm eklenmesi veya on dakikada bir otobüsü veya on otobüsten sonra bir otobüsü Pozitifbüs olarak servise sunularak yaşlı, engelli, hamile, çocuklu bayanların ve tercih etmek isteyenlerin kullanabileceği bir proje gündeme alınarak, üç ana başlık üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Saygılarımızla.” ifadeleri kullanıldı.

Yani bu mesajdan çıkartacağımız özet ise şu: İstanbul’a yeni otobüsler gelecek. Bu otobüsler genellikle bayan kesime hitap edeceği gibi, yaşlılar, hamileler ve çocuklu bayanlar ön planda tutulacak. Zaten sabah işe giderken bayanların çektiği çile gerçekten çok zor. İBB‘nin bu anlamda adım atması gerçekten iyi olacaktır.

pembe metrobus istanbul

 

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Pc hocam bncede olması gereken bir uygulamaydı açıkcası gerçekten destekliyorum simdi ayrıstırma vs. Soz konusu diyeceklerdir bence öyle olmayacak ibb kadrosundaki halkla ilişkilerdeki işinin ehli insanlar iyi bir çözüm üretecekler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler