Cuma, Mart 29, 2024

İşte Karşınızda 2019 BMW 8 Serisi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

BMW’nin yeni modeli 2019 model 8 serisi tanıtıldı. İşte karşınızda BMW 8 Serisi ve özellikleri…

Dünya’nın önde gelen yarış organizasyonlarından birisi olan Le Mans 2018 bugün itibarı ile başladı. İki gün sürecek olan yarışlarda BMW yeni modelini tanıttı. İşte o canavar seri olan 8 Serisi ve özellikleri.

Le Mans kapsamında tanıtılan BMW 8 Serisi, tasarımı ve motor seçenekleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. BMW’nin tasarımlarının ve motorlarının kendine söz söyletmediğini hemen hemen herkes bilir. Keza 8 Serisi gibi üst düzey bir modelde bu durumdan vazgeçilemezdi. İşte BMW 8 Serisi’nin kaputunun altında bulunan canavarın özellikleri.

bmw 8 serisi 9

BMW 8 Serisi’nin Motor Özellikleri!

Öncelikle BMW’nin geleneği bozulmayarak birden fazla motor seçeneği bulunuyor. Yine tüm serilerde olduğu gibi baştaki rakam seriyi belirtirken diğer iki rakam ise motoru hakkında bilgi veriyor. İşte BMW 840d xDrive ve M850i xDrive‘ın özellikleri.

Öncelikle diğerine göre daha tasarruflu ve daha az performanslı olan 840d xDrive‘dan bahsedelim. BMW’nin yeni 8 Serisi modeli 840d xDrive, turbo beslemeli 3.0 litrelik bir motoru içerisinde barındırıyor. Kaputun altına eklenen bu dizel motor altı silindiride içerisinde barındırıyor.

bmw 8 serisi 8

Bu motor 740i ve 740d modellerindeki motoru biraz andırsada onlardan daha performanslı. Keza 840d xDrive 320PS güç üretiyor. Buda yaklaşık 316HP’ye denk geliyor. 680Nm tork üreten 840d xDrive, 0’dan 100’e sadece 4,9 saniyede ulaşıyor.

Üretilen diğer motor olan M850i xDrive ise baştada söylediğimiz gibi diğerine göre daha çok yakıyor ancak performanstanda ödün vermiyor. M850i xDrive 8 silindirli 4.4 litrelik benzinli motoru içerisinde barındırıyor. Bu motor gücünü twin-turbo (çift turbo) beslemesiyle destekliyor.

bmw 8 serisi 5

Tüm bu özellikler sayesinde 530PS (522HP) güç üreten motor en üst düzey performansı vermeye odaklanmış. 750Nm tork üreten motor beygiri ve çift turbosu sayesinde adeta uçak niteliğinde. 0’dan 100’e ise sadece 3,7 saniyede ulaşıyor. Bu süre ise 8 Serisi’nin dizel versiyonuna göre 1,2 saniye daha kısa.

bmw 8 serisi 12

Şanzıman kısmında her iki versiyonda da  8 ileri otomatik şanzıman yer alıyor. BMW’nin şanzıman teknolojisinin ne kadar seri ve en az kayıpla çalıştığını bilenler bilir. Motor kısmında iki versiyon arasında farklılık bulunurken, her iki motorda aynı şanzıman ile gücünü yere aktarıyor. Yine bu şanzıman COMFORT, ECO Pro, SPORT ve SPORT+ sürüş modları ile daha sakin veya daha hırçın sürüşler sunabiliyor.

bmw 8 serisi 2

Gücün yer aktarılmasında en önemli unsurlardan birisi ise sürüş dinamikleri. BMW ise bu konuda taviz vermemiş. Aktif savrulma stabilizasyonu ve elektronik kontrollerin bulunduğu adaptif M süspansiyon sistemi ile desteklenen 8 Serisi yere gücünü en iyi şekilde aktarıyor ve en çetin virajlarda dahi en yüksek performansı veriyor.

BMW 8 Serisi’nin Tasarımsal Özellikleri!

Öncelikle aracın ön kısmından bahsetmek gerekirse yeni 8 Serisi oldukça agresif bir tasarımla beraber geliyor. Ön far grubundaki tasarımı ile araca hırçın bir görüntü katan BMW, bu kısımda Led far teknolojisini kullanıyor. Araçta standart olarak Led far grubu bulunuyor. Ancak opsiyon olarak 600 metreye kadar aydınlatan lazer teknolojisine sahip far grubunuda satın alabiliyorsunuz.

bmw 8 serisi 4

Yine ön kısımda BMW’nin vazgeçilmezi olan böbrek ızgara yer alıyor. Bu ızgaraların büyüklükleri aracın büyüklüğünü ve performansınıda niteliyor. Keza aracın boyutlarıda bunu gerektiriyor. 1.902 milimetre genişliğe sahip olan 8 Serisi, 4.843 milimetre uzunluğa ve 1.341 milimetre yüksekliğe sahip.

bmw 8 serisi 3

Arka kısmında geçtiğimizde bizi kocaman bir difüzor karşılıyor. Oldukça kıvrımlı bir tasarıma sahip olan arka tampon aracı oldukça sportif göstermiş. Yine arka kısımda da standart olarak Led stop grubu yer alıyor.

bmw 8 serisi 6

Araca yandan baktığımızda oldukça uzun olduğunu görebiliyoruz. Yine sportif görünümünü burda da sunmak isteyen BMW, marşpiyellerin tasarımını özenle yapmış. Üzerinde bulunan jantlar ise 19 inç büyüklüğünde. Yine opsiyon olarak 20 ve 21 inç gibi jant seçenekleri bulunuyor.

bmw 8 serisi 7

İç kısma geçtiğimizde en çok dikkat çeken kısım döşemeleri oluyor. Vernasca deri döşeme tercih edilen 8 Serisi, içerisindeki renk uyumu ile kendine bağlıyor. Orta kısımda bulunan 10,25 inçlik multimedya sistemi ile araç hakkında tüm işlemleri gerçekleştilebiliyorsunuz. Multimedya sistemi ise kendisini Bowers & Wilkins ses sistemi ile destekliyor. Ayrıca hayalet ekran olarak adlandırılan 12,3 inçlik dijital sürücü ekranıda 8 Serisi üzerinde bulunuyor.

bmw 8 serisi 10

Araç beraberinde kablosuz şarj desteği, adaptif hız sabitleyici, şerit kontrol sistemi, yan çarpışma koruması, şerit değiştirme uyarısı, park sensörü, panoramik görüş, mesafe bilgisi, çapraz trafik uyarısı gibi birçok özelliği beraberinde getiriyor. Fiyatı hakkında ise net bir bilgi yer almıyor.

bmw 8 serisi 11

 Genel olarak BMW 8 Serisi en üst düzey özelliklerle beraber gelecek. Aracın fotoğraflarına baktıkça kendine daha çok bağlayan BMW 8 Serisi, üstün özellikleri ve motor performansı ile bu yılın gözdesi olacak. Sizce BMW 8 Serisi’nin fiyatı ne olacak? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

bmw 8 serisi 1

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler