Perşembe, Nisan 25, 2024

IVAS Askeri HoloLens’i Eylül’de Satışa Çıkacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir blog gönderisinde Amerika Birleşik Devletleri teknoloji şirketlerinden Microsoft, Entegre Görsel Büyütme Sistemi (IVAS) olan askeri HoloLens’in bu yıl Eylül ayında hizmete gireceğini duyurdu.

IVAS kulaklığı iki yıldır test aşamasında ve geliştirilmekte olup, askeri özellikleri ve askerlerin gereksinimleri ve geri bildirimlerini karşılamak için çok sayıda değişiklik yapılmıştı.

Master Sgt, konu hakkıda “Bütün süreç gerçekten yinelemeliydi” dedi. Başlangıcından bu yana proje üzerinde çalışan kıdemli bir danışman olan Marc Kugh ise “Prototip oluşturma sürecini kullanarak, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını bulabildik. Askerlerden geri bildirim almamış olsaydık, yanlış şeyi yapmış ve yanlış yönde gelişmiş olabilirdik.”

Değişiklikler, çevresel görüşün iyileştirilmesini ve tüfek dipçiklerinin daha iyi yerleştirilmesini içeriyor. Krug, “Bir asker yanağını silahının kabzasına koymak isteseydi, kulaklığın altında sensörler olsaydı bunu yapamazlardı” dedi.

military hololens 2
IVAS Askeri HoloLens'i Eylül'de Satışa Çıkacak 2

Askerler prototipleri iki yıldır Fort Pickett, Virginia’da aktif olarak test ediyor. Daha yakın zamanlarda, cihazlar tropik ve soğuk ortamlarda iyi performans göstermelerini sağlamak için Porto Riko ve Alaska’da test edildi. 80.000 saatten fazla geri bildirim toplandı.

IVAS, HoloLens’in karma gerçeklik teknolojisinin yanı sıra termal görüşleri, sensörleri, GPS teknolojisini ve gece görüş yeteneklerini kullanarak askerlerin durumsal farkındalığını geliştiriyor ve onlara görevleri planlama, eğitme ve yürütmeye yardımcı olacak kritik bilgiler veriyor. Cihazlar, holografik görüntüler, üç boyutlu arazi haritaları ve bir pusulayı görüş alanlarına yansıtarak askerlerin nerede olduklarını ve etraflarında ne olduğunu görmelerini sağlıyor.

Microsoft IVAS program direktörü David Marra, cihaz hakkında demeç verdi:

“Askere yalnızca çevreleri hakkında değil, aynı zamanda görev açısından kritik kişilerin, yerlerin ve şeylerin yakınlığı hakkında da anlık durumsal farkındalık vermeyi düşünün. Bunun asker güvenliği üzerinde derin bir etkisi olacak ve dost ateşi ve diğer olay türlerinde belirgin bir azalma olacak.

IVAS, bir nişan alma cihazı olan bir silah dürbünü ile eşleştirildiğinde, askerlerin tüfeklerinin dürbününün ne gördüğünü görmelerini sağlayarak köşelere güvenli bir şekilde bakmalarını sağlayacak. Teknoloji, askerin hangi yöne baktığından bağımsız olarak, kapsamın gördüğünü askerin kulaklığına iletecek ve askerler, kulaklıklar arasında dijital olarak iletişim kurabilecek.

Microsoft, başlangıçta bir Silikon Vadisi üretim tesisinde askerler için 120.000’den fazla kulaklık üretecek. Beş yıllık anlaşma beş yıl daha uzatılabilecek ve toplam sözleşme 21.88 milyar dolar değerinde olabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler