Cumartesi, Nisan 20, 2024

Sony, WF-1000XM4 Tam Kablosuz Kulaklık Modelini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternete düşen bir kaç sızıntıdan sonra Sony, WF-1000XM4 model numaralı gerçekten kablosuz kulaklıklarını bugün resmi olarak duyurdu. Beklendiği gibi, yeni WF-1000XM4 modeli, endüstri lideri gürültü önleme teknolojisi, çok daha iyi pil ömrü, iyileştirilmiş ses ve IPX4 Su Direnci Sertifikası ile birlikte geliyor.

Endüstri Lideri Gürültü Önleme:

  • Şimdiye Kadarki En İyi Gürültü Engelleme Performansı: Sony tarafından özel olarak geliştirilen ve yeni tasarlanan Integrated Processor V1, Sony’nin beğenilen QN1e çipinin gürültü önleme performansına sahiptir ve daha da ileriye gider. Her kulaklığın yüzeyinde biri ileri ve diğeri geri besleme olmak üzere iki adet gürültü algılama mikrofonu bulunan kulaklıklar, yüksek düzeyde doğru gürültü önleme sağlamak için ortam gürültüsünü analiz eder. Rüzgarlı günlerde bile, kulaklığın Otomatik Rüzgar Sesi Azaltma modu havanın rüzgarlı olduğunu algılıyor ve otomatik olarak sesi ayarlıyor.

    Mıknatıs hacminde %20 artışa ve yüksek uyumluluk diyaframına sahip yeni tasarlanmış 6 mm’lik sürücü birimi, düşük frekanslarda gelişmiş performans sağlar ve düşük frekans aralığına yüksek hassasiyetli bir iptal sinyali üreterek gürültü gidermeyi iyileştirir.
  • İyileştirilmiş gürültü engelleme performansı ve Bluetooth “System on Chip” teknolojisi, endüstrinin şimdiye kadarki en yüksek gürültü önleme seviyesini sunarken, öncekinden daha az güç kullanıyor.

Olağanüstü Ses ve Çağrı Kalitesi

  • Büyük Ses, Küçük Paket: Küçük boyutlarına rağmen, kulaklığın özel olarak tasarlanmış 6 mm sürücüleri dinamik bir ses üretirken, yüksek uyumluluk diyaframı zengin bir bas aralığı üretiyor. Entegre İşlemci V1 ayrıca ses kalitesini artırıyor ve bozulmayı azaltırken, LDAC codec işlemeyi ve DSEE (Dijital Ses Geliştirme Motoru) Extreme’i devreye sokuyor.
  • Yüksek Çözünürlüklü Kablosuz Kulaklık: WF-1000XM4 kulaklıklar, Sony’nin endüstri tarafından benimsenen ses kodlama teknolojisi olan LDAC sayesinde artık Yüksek Çözünürlüklü Kablosuz 2 teknolojisini destekliyor. LDAC, geleneksel Bluetooth® sese göre yaklaşık üç kat daha fazla veri (maksimum 990 kbps aktarım hızında) iletiyor ve kullanıcıların, özel bir kablolu bağlantıya mümkün olduğunca yakın, olağanüstü kalitede Yüksek Çözünürlüklü Ses içeriğinin keyfini çıkarmasına olanak tanıyor.
  • Edge-AI ile Daha Zengin Müzik: Edge-AI kullanarak DSEE Extreme™3, sıkıştırılmış dijital müzik dosyalarını gerçek zamanlı olarak yükseltir. Enstrümantasyon, müzik türleri ve vokaller veya ara parçalar gibi her şarkının ayrı öğelerini dinamik olarak tanıyarak, daha zengin, daha eksiksiz bir dinleme deneyimi için sıkıştırmada kaybolan yüksek aralıklı sesi geri yükler.
  • Hassas Ses Alma ile Ahizesiz Aramalar: Hassas Ses Alma Teknolojisini mikrofonlar ve bir kemik iletim sensörüyle birleştiren WF-1000XM4, eller serbest aramalar için sesi net ve doğru bir şekilde alır. Hüzmeleme mikrofonları, yalnızca kullanıcının ağzından gelen sesleri alacak şekilde kalibre edilmiştir.

    İyileştirilmiş sinyal-gürültü oranıyla, etrafta çok fazla gürültü olduğunda bile her kelimeyi yakalarlar. Yeni kemik iletim sensörü, yalnızca kullanıcının sesindeki titreşimleri algılayarak arama yaparken daha da net konuşma sağlar. Ek olarak, kulaklığın gürültü engelleme özelliği, gürültülü ortamlarda aramaları daha da kolaylaştırır.
  • 360 Reality Audio’yu Deneyimleyin: Yeni bir sürükleyici ses deneyimi olan 360 Reality Audio’nun keyfi WF-1000XM4 kulaklıklarda, katılımcı bir akış hizmetleri uygulaması yüklenmiş bir Android™ akıllı telefon/iPhone® ile birleştirildiğinde çıkarılabilir. 360 Reality Audio dinleme deneyimi, kullanıcıları en sevdikleri sanatçının önündeymiş gibi müziğe kaptırır. Dinleyiciler, WF-1000XM4 kulaklıkları ve “Sony | Kulaklık Bağlantısı” uygulaması üzerinden kontrol edebilirler.

Kulaklıkların ülkemizde satılıp satılmayacağı ya da fiyat bilgisi gibi konularda henüz bilgi sahibi değiliz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler