Perşembe, Nisan 25, 2024

Japon Markası Fujitsu Türkiye’den Çekiliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

1935 yılında Japonya’nın Tokyo merkezinde kurulan ve pek çok elektronik ürünün üretimini gerçekleştiren Fujitsu, Türkiye’de iyi dönüşler alamadığı nedeni ile çekilme kararı alıyor. SuperHaber’den edindiğimiz bilgilere göre firma bir kaç saat içerisinde kamuoyu ile çekilme kararını paylaşacak.

Fujitsu Sadece Türkiye’den Çekilmiyor

Japon firması Fujitsu aynı şekilde gelirinin iyi olmadığı ve kazanamadığı ülkelerden de çekileceği belirtiliyor. Şuanda Türkiye’de 100’ün üzerinde çalışan olduğu belirtilirken, Dünya genelinde 160 bin çalışanı bulunuyor. Resmi web sitesinden de edindiğimiz bilgiye göre, yıllık 40 milyar dolarlık ciro yapıyor. Bunun 2.5 milyar doları AR-Ge harcamasına giderken, 1500 bilim adamı ve 18 bin mühendisi bünyesinde barındırıyor.

Zaten çok köklü bir firma olan Fujitsu, bir zamanlar ülkemizde de hem reklamları hem de geliştirdiği ürünleri ile insanların karşısına çıkıyordu. Fakat ne yazık ki uzun süredir firmanın içeriklerini göremiyorduk.

fujitsu 002

Milli Savunma Bakanlığı’na Kadar Pek Çok Müşteri Portföyü Var

Az önce size Fujitsu‘nun 1935 yılında kurulduğunu ve Japonya’da çok ünlü olduğu hakkında bir kaç detaydan bahsetmiştim. Zira müşteri portföyünü geliştirmek ve yeni referanslar eklemek kolay olmuyor. Bu köklü firma ülkemizde de Bilim ve iletişim alanında teknoloji sağlayıcılığı yaptığı gibi, Ulaştırma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Garanti Bankası ve Ziraat Bankası gibi pek çok firmaya hizmet vermiş.

Türkiye’de ise 81 ilde 1.5 milyonun üzerinde farklı marka ve modelde cihaz desteği sağlıyordu. Şuan için firmadan resmi bir açıklama gelmedi ama, açıklama yapıldığında detayları yine bu konu altından güncelleyeceğimizi belirtmek isterim.

Ne diyelim, açıkçası Japon devi Fujitsu’nun ülkemizden gidecek olmasını üzüntü ile karşılıyoruz.

Fujitsu Ürün Portföyünden Bazıları

fujitsu urun portfoy

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler