Cumartesi, Nisan 20, 2024

Japonlar 8K Yayın Dönemine Geçiş Yaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde henüz yeni yeni alışma aşamalarını tamamlamaya çalıştığımız 4K yayın dönemi bizde ilerleye dursun, Japon TV‘si olarak yakından tanınan NHK tarafından 8K yayın yapılmaya başlandığı açıklandı. Yeni 8K yayınlar hakkında detaylar haberimizde.

80’li Yıllarda HD Yayın Yapmışlardı

Başlıkta da göreceğiniz üzere, Japon TV kanalı NHK 80’li yıllarda da ilk kez HD yayın yaparak bir ilki başarmış ve isminden çokça söz ettirmişti. Japon Hükümeti tarafından da desteklenen TV kanalı şimdi de 8K yayın yapmayı başararak büyük bir ilgi gördü. Açıkçası henüz daha 4K teknolojisi ülkemizde oturmamışken, Japonların böyle bir girişimde bulunması akıllarda da soru işaretleri oluşturdu.

Zaten japonları teknolojisi ve akıllı girişimleri ile tanıdığımız için şuanda bize hayal gelen 8K çözünürlük onlarda gerçeğe dönmüş durumda. NHK tarafından açılan “Super-Hi-Vision” isimli test kanalında ilk 4K yayın ardından 8K yayın yapıldı. 8K teknolojisinde 7680 x 4320 piksel çözünürlüğü gördüğümüz gibi, 4K yayına göre yarı yarıya fark var. Ayrıca Full HD görüntüden 16 kat daha kaliteli yayın sunduğu göründü.

8K-TV
Görüntüler 2012 Olimpiyat Oyunlarından

Japon kardeşlerimiz üstelik görüntüleri günümüz teknolojisinden veya cihazlarından değil, 2012 yılında gerçekleştirilen Olimpiyat oyunları, Beethoven konserleri ve Japon şarkıcı Kyary Pamyu Pamyu‘nun konser görüntülerinden oluşturmuş. Şuan için Japonya’daki evlerde 8K görüntü kullanılamadığı için, Japonya’da kurulan belli alanlarda dev ekranlardan 8K yayın izlenebiliyor. Şuanda 8K yayına dünya hazır olmadığı gibi, Japonların böyle bir teknolojiyi kullanıyor olmaları gerçekten tebrik edilesi.

8K-Teknolojisi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

10 YORUMLAR

  1. 8k kamerayla çekilen ilk film’de Guardians Of The Galaxy 2 olacakmış film 2017’de vizyona giricek boşa masraf bence hangi sinema salonu 8k destekliyor boşa masraf olacak tamamen.

  2. İlk önce HD çıktı sonra full hd sonra 3d 4k derken bugünlere geldik. Yakında gözle gördüğümüzden daha gerçekçi şeyler yapacaklar diye korkuyorum hocam..

    • Valla öyle kanka adamlar efsane bir teknolojiye sahip. Ama adamların kafa rahat hiç terör yok her şeye yatırım yapıyorlar çok bağlı insanlar

  3. 8k kamerayla çekilen ilk film’de Guardians Of The Galaxy 2 olacakmış film 2017’de vizyona giricek boşa masraf bence hangi sinema salonu 8k destekliyor boşa masraf tamamen.

  4. Hocam dünya da evet. Ama Türkiye de hayır ! 3mb internetle sen neyi 4k izliyorsun neyi 4k yayınlıyorsun ? İstersen ülkede ki en hızlı neti al akk bittiği anda gene dımdızlak ortadasın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler