Cumartesi, Nisan 20, 2024

Japonya, Trenlerdeki Sigara İçme Odalarını Konferans Odasına Çeviriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sık sık tren yolculuğu yapıyor ve bu sırada görüntülü toplantılara katılıyorsanız (Zoom/Microsoft Teams/Skype vb) trendeki diğer insanların gürültülerinden rahatsız olabilir ya da konferansınızdaki konuşmaların diğer insanlar tarafından duyulmasından endişelenebilirsiniz. Japonya ise pandemi ile birlikte yaygınlaşan internet konferanslarına hassas bir yaklaşım sergileyerek hızlı trenlerde bulunan sigara içme odalarını “Konferans Odaları”na dönüştürüyor.

The Register tarafından bildirildiği üzere, Central Japan Railway Company, yolcular için zaten trenlerde Wi-Fi internet hizmetini sunuyor. Ancak internet üzerinden konferans pandemi sırasında giderek daha popüler hale geldiğinden, trenlerinde “S-Work” adını verdiği hizmetini tanıtıyor.

2021 08 27 image 5 p
Japonya, Trenlerdeki Sigara İçme Odalarını Konferans Odasına Çeviriyor 3

Hizmet, insanların yolculukları sırasında bazı video konferanslara katılmak isteyen yolcular için çeşitli avantajlar içeriyor. İlk olarak bu odalardaki Wi-Fi internet hızı normal trenlerde bulunanın iki katında ve bu da konferans sırasında gecikmelere, kopmalara, donmalara çok fazla yardımcı olacak. Cihazlarının pil ömrü konusunda karamsar bir tutum sergileyenler için, trendeki her koltuk kendi şarj bağlantı noktasına sahip – birçok ülkede trenlerde zaten sağlanan bir hizmet ve ülkemizde TCDD’de dahi YHT’lerde bunu sunuyor. –

2021 08 27 image 4 j
Japonya, Trenlerdeki Sigara İçme Odalarını Konferans Odasına Çeviriyor 4

Demiryolu şirketi, bu hizmeti kullanacak yolcularına mouse, dizüstü bilgisayarlar için bir gizlilik ekranı bile takdim edecek. Her ne kadar bazı dizüstü bilgisayarlar yandan bakıldığında ekranı gizleyen teknolojiler ile gelse de tam bir hizmet vermez ve verse bile bu her kişinin cihazı için geçerli değil. Şirket ayrıca bilek desteği ve dizüstü bilgisayarlar için özel tepsiler bile hazırlıyor.

Tüm bunlar yeterli mahremiyet değilse, bazı trenler sigara içilen odalarını Konferans kabinlerine dönüştürecek. 2020 yılında Japon trenlerinde sigara içmek yasaklandı, bu yüzden bu boşta kalan alanı kullanmanın iyi bir yolu. Yalnızca bir tür Shinkansen (hızlı tren) hizmeti sunacak – 186mph N700S devirme trenleri bu hizmeti sunacak – ve birkaç güzergahla sınırlı olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler