Cuma, Nisan 26, 2024

Tesla’nın Yeni İnsansı Robotu Tesla Bot Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sürücüsüz otomobil projeleri ve elektrikli araçlarla tanıdığımız Tesla, sürekli yeni projelere giriş yapıyor. Otonom sürüş teknolojileri bir yana firma bu kez Tesla Bot adını verdiği insansı robot projesini ortaya çıkardı.

Elon Musk tarafından duyurulan yeni proje, bilimkurgu filmlerinde gördüğümüz o yapının artık yolda olduğunu gösteriyor. Peki bu robot projesinde neler var? Nasıl bir robottan söz ediyoruz?

Kaçırmayın: PlayStation Plus için Güzel Bir İndirim Başladı

Tesla Bot özellikleri neler? İnsansı işleri yapabilir mi?

Baştan şunu söylemek isterim ki Elon Musk çılgın bir adam. Ne yapacağını, nasıl bir teknolojiyi sunacağını tahmin etmek oldukça zor. Bir şakadan yola çıkarak lav silahı geliştirdiklerini de duyurabiliyor, geleceğe yön vereceği söylenen insansı robotları da duyurabiliyor.

Asıl önemli olan şu ki bir şekilde söylediğini yapmayı başarıyor. Uzaya Roadster aracının gönderilmesi, kurşun geçirmez elektrikli pickup, elektrikli tırlar, starlink uyduları ve daha birçok örnek.

Tesla Bot

Bu örneklere değerlendirdiğim zaman, kendi adıma şunu söyleyebilirim ki Tesla Bot projesinin gerçek olacağı ve insansı robotların yaygın bir şekilde üretileceğini düşünüyorum.

Zaten Musk; “biz yapmadığımız takdirde zaten biri bu robotlara yapacak. O zaman biz yapalım” şeklinde bir açıklamada bulunarak Tesla’nın bu konuda kararlı olduğunu ortaya koydu.

Robotun amacına ve özelliklerine gelirsek, Elon Musk bu robotu günlük hayatta temel görevlerini yerine getirecek bir robot olarak tanımladı.

Tesla Bot

İnsanların günlük hayatta yapması gereken bazı işleri yapacak ve tehlikeli olan işlerin tamamlanmasında kullanılacak. Robot özellikle bir rutin içerisinde tekrarlayan işleri yerine getirebilecek. Bu da üretim hatlarında da görev alabileceğini gösteriyor ama şu an için böyle bir açıklama gelmedi.

İnsanlar için hiçbir tehlikesi olmayacağı söylenen Tesla Bot robotlarının, insansı bir formda olacağı ve Tesla araçlarında da yer alan birçok sensörü kullanacağı söyleniyor. Toplamda 56 kg ağırlığında ve 172 cm uzunluğunda insansı bir robot olacak.

Tabii ki yapay zekadan yararlanacak olan robotun, maksimum olarak ise saate 8 km hıza çıkması bekleniyor. Yani öyle sokaklarda insanları kovalayan cyborglara dönüşemeyecekler. 🙂

İlk prototiplerinin gelecek yıl sunulması beklenen robotun seri üretime gireceği düşünülüyor ki zaten amaçta bu. Evet Tesla insansı robotu için vereceğim detaylar bunlar. Sizlerin de görüşlerinizi beklerim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler