Cumartesi, Nisan 20, 2024

Technopc, Kutup Soğuğuna ve Çöl Sıcağına Dayanıklı Bilgisayarları Sergiledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’nin yerli bilgisayar üreticisi sertifikasına sahip olan tek markası olarak tanıdığımız Technopc, savunma sanayisi için özel olarak geliştirdiği bilgisayarları görücüye çıkardı. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının yönetiminde ve sorumluluğunda düzenlenen 15.Uluslararası Savuma Sanayii Fuarı (IDEF 2021) kapsamında görücüye çıkarılan yeni bilgisayarlar, dayanıklılıklarıyla dikkat çekmeyi başardı.

Sadece dayanıklılığı ile dikkat çeken ve savunma sanayii için özel olarak geliştirilen bilgisayarlar değil, bunun yanında yine savunma sanayii için kullanıma uygun diğer ürün sınıfları da sergilendi.

Kaçırmayın: Askeri Standartlara Uygun Bilgisayar Türkiye’de Üretiliyor

Technopc Rugged Notebook Serisiyle Öne Çıkıyor

Şirketin ürün yelpazesinde zaten çok iddialı ve dayanıklı ürünler dikkat çekiyor. MIL-STD, NATO ve IP gibi uluslararası standartlara uygun, tüm sağlamlık testlerinden geçen askeri bilgisayarlar ve tabletleri üreten Technopc, Rugged Notebook serisinde de bu yapıyı koruyor.

Technopc Rugged Notebook modelleri, -50 dereceye de +70 dereceye de dayanıklı bir şekilde üretiliyor. Bu majör değerlerde bile cihazlar çalışma ve depolama yapabiliyor. IP65 sertifikasına da sahip olan seri MIL-SDT-810G-810H sertifikalarına da sahip. Askeri şartlarda dayanıklılık ile önde olan bilgisayarlar ihtiyaç duyulan işletim sistemini, en hızlı bellekleri, istenen depolama seçeneklerini ve işlemcileri sunabiliyor.

Ayrıca harici olarak sunulan GPU seçeneğiyle beraber grafik tabanlı olarak ihtiyaçların karşılanması sağlanıyor. Bunun dışında seride eldivenle, ıslak kullanıma uygun, kalem destekli Full HD dokunmatik ekran tercih edilebiliyor.

Technopc

NFC ve parmak izi sensörü artılarıyla son derece güvenli olan Technopc Ruggen Notebook modelleri Sim Kart, USB 3.1, RS232, RJ45, HDMI, VGA, SD Kart, AUX gibi bağlantıları da bir araya getiriyor. Son derece dayanıklı olan bu bilgisayar modellerinde ayrıca 2 MP kamera sunulduğunu da eklemek lazım.

Bağlantı konusuna geldiğimizde ise Entegre olarak sunulan 10-100-1000 Ethernet, Bluetooth 5.0, 4G/LTE, GPS, Intel Dual Band Wirelles teknolojilerinin sunulduğunu görüyoruz.

Tüm bu özellikleri ve bunun yanında askeri şartlara dayanıklılığı ile dikkat çeken Rugged Notebook modellerinin taşınabilirliği de yüksek. Son derece dayanıklı malzeme kullanılmasına karşın ağırlık sadece 2400 gram. Her açıdan düşmeye dayanıklı ve hem su hem de toz geçirmez olan serinin, savunma sanayisinde söz sahibi ürünlerden biri olacağı kesin.

IDEF 2021 Fuarı’na damga vuran tek ürün ise bu Notebook modelleri olmadı. Bunun yanında IDEF 2021 Fuarı’nda giyilebilir ürünler de dikkat çekmeyi başardı.

Technopc

Technopc, IDEF 2021’de Son Derece Dayanıklı Giyilebilir Ürünlerini de Sergiledi

Giyilebilir ürünler konusunda da zorlu şartlarda çalışmaya yönelik tasarlanmış olan ürünleri gördük. IP65 sertifikasına sahip olan giyilebilir tablet olarak tanımlayabileceğimiz bu cihazda da 1,5 metreden düşmeye karşı koruma sunuluyor.

4 inç endüstriyel sınıf, yüksek hassasiyetli dokunmatik ekranı ile çoklu dokunma, eldivenle kullanmak, ıslak elle çalışma gibi ayrıcalıklar da sunan cihaz, handsfree dizayn sayesinde aynı anda birden fazla işle uğraşılmasına da izin vermekte. Wifi, Bluetooth, 4G Network gibi çoklu network desteğine de sahip olan cihazın, gerçek zamanlı veri transfer imkanı da sunması dikkat çekici.

Ayrıca kullanım süresini arttırmak adına cihazda yüksek kapasiteli lityum bataryaları ve minimalize edilmiş olan enerji tüketimini de görüyoruz.

Tüm bu teknolojilerle savunma sanayinde önemli bir yere sahip olan Technopc ürünlerde beklenen dayanıklılığı elde ediyor gibi gözüküyor. IDEF 2021’de de boy gösteren marka adına Technopc Kurucu Ortağı Sn.Murat Yücel, bu konuda da bazı açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada Yücel;

‘’Savunma sanayinde kullanılan askeri bilgisayarların, düşük ve yüksek sıcaklıkta çalışabilmesi, aynı zamanda sorunsuz bir şekilde veri depolayabilmesi beklenir. Bu cihazlar toz, kum, nem, tuz sisi, şok ve titreşime karşı dayanıklı olmakla birlikte elektromanyetik bir uyum sağlanarak üretilmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Evet görünen o ki Technopc bu alanda istenen şartları her açıdan karşılayan teknolojileri sunmaya devam edecek. Bakalım bundan sonraki süreçte, savunma sanayisinde kullanımı hedefleyen daha nasıl cihazlar göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler