Cumartesi, Nisan 20, 2024

Jeff Bezos’tan Avustralya Yangınları için 690 Bin Dolarlık Bağış!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amazon’un kurucusu ve CEO’su olan Jeff Bezos, teknoloji devinin Avustralya’da kurtarma çabalarına bağışta bulunduğunu açıkladı. Çünkü yangınlar kıtayı tahrip etti ancak birçok eleştirmen katkının yeterli olmadığını söylüyor.

Bezos, Pazar günü Instagram hesabında Amazon’un bölgedeki orman yangını krizinde “ihtiyaç duyulan hükümler ve hizmetler” için 1 milyon Avustralya Doları veya 690 Bin Amerikan Doları bağışta bulunacağını açıkladı.

Bezos, “Bu yıkıcı orman yangınlarıyla başa çıkarken kalplerimiz tüm Avustralyalılara gidiyor.” dedi.

https://www.instagram.com/p/B7NZCExnSkz/?utm_source=ig_embed

Eleştirmenler, Bezos’u muazzam serveti ışığında kurtarma çabalarına yardımcı olmak için daha fazla şey yapmadığı için çarptılar. Forbes gerçek zamanlı milyarder listesine göre, Bezos’un net değeri 116.7 milyar dolar.

Instagram kullanıcısı andre.florio, Bezos’un yazısına yaptığı bir yorumda “Ne yazık ki daha iyisini yapabilirsiniz. Amazon gibi bir şirketin bu kadar az bağış yapması bir hakarettir,” dedi.

Twitter kullanıcıları da Amazon CEO’sunu eleştirerek bağışın servetinin küçük bir kısmını temsil ettiğini belirtti.

Herkes Bezos’u eleştirmek için hızlı değildi. Bazı kullanıcılar hareketi destekledi. “Unutmayın: Bezos hiçbir şey bağışlamak zorunda değildi,” dedi Instagram kullanıcısı cassidyhatter. “Minnettar kalın.” diye ekledi sonrasında.

Geçen hafta yayınlanan bir blog yazısında Amazon Avustralya, desteğin ön hatlardaki gruplara gerekli eşyaları bağışlamayı, yardım kuruluşlarına nakit bağışları ve yanıt ve kurtarma odaklı devlet kurumlarına “aynı teknik desteğin” içereceğini söyledi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler