Cuma, Nisan 19, 2024

Kayıp Olan Minecraft 1.1.1 Sürümü Bulundu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Minecraft’ın uzun süredir kaybettiği 1.1.1 sürümünü yalnızca 3 saat 25 dakika boyunca kullanımda tutabilmişti ardından bu sürüm kayıplara karışmıştı, ne yazık ki bazı arşivciler sayesinde bu sürüm yeniden keşfedildi.

Bu arşivci rüya güncellemesinin hikayesi, o sırada kullandıkları dizüstü bilgisayarlarından bir yedek içeren eski bir USB çubuğundaki yapıyı mucizevi bir şekilde bulan Luna, Twitter’daki uzun bir ileti dizisinde “deli büyücülük” tarafından anlatıldı. Arşivleme toplulukları Minecraft’ın 1.1.1 sürümünü gördü. Luna, “bir tür kutsal kase” olarak inşa edildiğini açıkladı, çünkü derleme, oyuncunun tüm ekranını griye çevirebilecek ve oyunu oynanamaz hale getirebilecek büyük bir hata içeriyordu.

Minecraft 1.1.1 hatalar ile doluydu!

Bu nedenle, hata hızla düzeltildi ve gerçekten Minecraft oynamak isteyen herkes hızla 1.1.2 sürümüne geçiş yaptı. hangi sorun için bir düzeltme vardı. O zamanlar hiç kimse bu basitçe kırılmış yapının bir kopyasını saklamayı düşünmedi, bu yüzden arşivcileri dehşete düşürecek şekilde belirsizliğe kayboldu.

Omniarchive’daki tüm arşivci insanlar sadece Luna’nın tekrardan gün yüzüne çıkardığı sürümün değil, tüm nadir versiyonlar hakkında bulabilecekleri her ipucunun peşindeler. Luna’nın 2010 yılında Twitter hesabından paylaştığı bir tweete baktığımız zaman ilgili sürümle birlikte gelen “oooooohhhhh MineCraft güncellemesi!” sloganı ile dalga geçiyor.

Başlangıçta umutlu arşivcilerden meraklı bir mesaj almasına rağmen, Luna ikinci kez aramaya başladı ve eski bir USB bellekteki eksik yapıyı bulmak için eski dizüstü bilgisayar yedeklemeleri ve çantaları arasında bir aramaya başladı. Luna’nın sonunda bulduğu şey Omniarchive uyuşmazlığını heyecanla aydınlattı ve moderatörler tarafından hızlı bir doğrulamadan sonra, kayıp Minecraft 1.1.1 olduğu doğrulandı.

Bu yetmezmiş gibi, Luna aynı zamanda şimdiye kadar değiştirilmemiş bir durumda bulunmayan nadir c0.29_01 yapısının bir .jar dosyasına da sahip. Bu dosyaların her ikisi de şimdi herkesin Minecraft tarihinin bir parçası olarak hayran kalması için archive.org üzerinde arşivleniyor.

Minecraft’ın 1.1.1. yapısı şüphesiz arşivciler için inanılmaz bir keşif, büyük grafik hatası ve diğer şeyler nedeniyle gerçekten Minecraft oynamak istiyorsanız en iyisi değil. Neyse ki, o zamandan beri çok daha fazla güncelleme geldi ve oyun artık eskisine nazaran daha güzel bir hale sahip.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler