Cuma, Nisan 26, 2024

Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Taksilere Sınırlama Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde giderek yayılan koronavirüs için tedbir kararları ardı ardına gelmeye devam ediyor. Son olarak şehirler arası yolculuklar için önemli tedbir kararları açıklanmıştı. Şimdi ise yeni bir karar alındı ve taksilere koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni sınırlamalar getirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen yeni genelgeyle beraber taksiler için uygulanacak olan tedbir kararlarının ne boyutta olacağı da ortaya çıkmış oldu.

Kararlar ilk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir’de uygulanacak

Yeni genelgeye göre taksiler araç plakalarının son rakamlarına göre trafiğe çıkış yapabilecek. Açıklanan kararların detayları şöyle:

  • 30 Mart 2020 Pazartesi saat 00.01’den itibaren olmak üzere İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde kayıtlı olarak çalışan ticari taksiler trafiğe çıkış için plakalarının son rakamlarına göre sınıflandırılacak.
  • İlk gün plakalarının son rakamları tek olan taksilerin trafiğe çıkmasına izin verilecek. Beraberinde izleyen ikinci gün ise sadece plakasının son rakamı çift olan taksiler trafiğe çıkabilecek.
  • Karar ikinci bir emre kadar ardışık olarak diğer günlerde de devam edecek.

koronavirüs

Bu kararlara göre demek oluyor ki bir gün plakasının son rakamı tek olan taksiler bir gün plakasının rakamı çift olan taksiler trafiğe çıkış yapacak. Şimdilik sadece İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinde uygulanacak olan kararlara, diğer illerin katılıp katılmayacağını valiler belirleyecek. İhtiyaç duyulması durumunda diğer illerde de valiler aynı kararın uygulanmasını isteyebilecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler