Cuma, Nisan 19, 2024

Koronavirüsü Teknoloji Sektörüne Nasıl Bir Etki Sağladı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tedarik zinciri analiz sağlayıcısı TrendForce, 2019-nCoV salgınının teknoloji üretimi üzerindeki olası etkisini değerlendiren bir rapor yayınladı. Koronavirüs, büyük ticaret fuarlarının iptal edildiği ve Apple gibi şirketlerin tahminlerini kaçırmayı bekledikleri teknoloji endüstrisinde büyük kesintilere neden oldu.

Rapor, sektör hakkında geniş bir genel bakış sağlamak için değerlendirmelerini bireysel bileşenlere ve ürün kategorilerine ayırıyor. Ayrıca Apple gibi bireysel şirketler için neler bulunduğuna dair bazı göstergeler verebilir. Her şeyi okumaya değer, ancak işte birkaç ipucu:

  • Akıllı telefon üretiminin bu çeyrekte yıllık% 12 düşüş göstermesi bekleniyor. Bu da beş yılın en düşük çeyreği olacak. Tedarik zincirinde emek yoğundur, bu nedenle işe devam etmenin ertelenmesi ağır bir şekilde vurulmaktadır ve ayrıca kamera modülleri gibi yukarı akış bileşenlerinde de eksiklikler olacaktır.
  • Birçok fiber optik tedarikçisi, koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Wuhan’da bulunmaktadır ve birlikte küresel üretimin% 25’ini oluşturmaktadır. 5G teknolojisinin piyasaya sürülmesi, Çin’in, yeni nesil baz istasyonlarındaki optik fiber kablolara olan ihtiyaçtan dolayı etkilenebilir.
  • DRAM ve NAND flash pazarlarının, malzeme stoğu ve Samsung ve SK Hynix gibi şirketler tarafından işletilen yarı iletken fablarda yüksek düzeyde otomasyon nedeniyle etkilenmesi olası değildir.
  • Video oyun konsolu üretimi yoğun bir şekilde vuruldu, ancak PS5 ve Xbox Series X tatil sezonunda piyasaya sürüleceğinden, bu çeyreğin sonunda salgının hafifletilebileceği sürece yeni nesil prodüksiyonlar etkilenmemelidir. PS4 ve Xbox One’a yönelik mevcut talep, yaklaşan makinelerin beklentisi nedeniyle zaten düşüş yaşadı, yani mevcut nesil makinelerin yetersizliği de olası değil.
  • Genel olarak, TrendForce akıllı saatlerin, dizüstü bilgisayarların ve akıllı hoparlörlerin önceki tahminlerdeki en büyük düşüşü görmesini bekliyor. Raporda, akıllı saatlerin önceki beklentilerden yüzde 16 düşmesi bekleniyor, ancak raporda, Apple Watch gibi cihazların güncellendiği yılın ikinci yarısında giyilebilir ürün satışlarının genellikle çok daha yüksek olduğu belirtiliyor.

TrendForce’un yapmış olduğu çeşitli cihaz kategorilerindeki gönderiler için güncellenmiş tahminleri.

ezgif.com webp to jpg
Koronavirüsü Teknoloji Sektörüne Nasıl Bir Etki Sağladı? 2
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler