Cumartesi, Nisan 27, 2024

Kullanışlı VPN “Eklentileri” | İşe yarar, dişe dokunur!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hepimiz illa ki interneti kullanıyoruz ama birçoğumuz internetten şikayetçiyiz. Yok site engellenmiş yok AKN girmiş falan filan. AKN için bir çözüm değil, ama engellenmiş siteler için en kolay çözüm VPN kullanmak. Virtual Private Network – Sanal Özel/Gizli Ağ manasına gelen VPN kullanımı sadece engellenmiş sitelere değil, internet korsancılığı gibi sorunlara da gayet uygun bir çözüm. Lafı fazla uzatmadan konumuza geçelim ve başlayalım.

VPN nedir

 

Her geçen gün farklı farklı konseptler ortaya çıkaran müthiş ötesi ben, bu hafta sizlere Google Chrome, Mozilla Firefox gibi tarayıcılarda kullanabileceğiniz gerçekten kullanışlı eklentilerden bahsedeceğim. VPN nedir halen bilmeyen ya da “ben IE11 kullanıyorum eklenti desteklemiyor” diyenler için de sizleri İsmail hocamızın VPN nedir yazısına buyuralım.

zenmate turkiyede engellendi 002

1 – ZenMate VPN

Şahsen kendimin de kullandığı çok güzel ve kullanışlı bir VPN eklentisi olan ZenMate ile karşınızdayız. Kurduğunuzda kenarda ZenMate logosu gözükecektir. Ona tıkladığınızda ZenMate’i kullanmak için giriş yapmak veya kayıt olmak gerekli. 2 dakika sürecek bu işlemden sonra ücretsiz olarak Almanya, Romanya, Hong Kong ve ABD sunucuları üzerinden bağlanabiliyorsunuz. Bu sunucular bile ücretsiz olmasına rağmen gayet hızlı ama ekstra bir hız ve 20+ ülke sunucularından bağlanmak için premium sürüm satın alabilirsiniz. Ama gerek var mı? Bence yok.

İndirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

PC : goo.gl/HjHj4V | Chrome : goo.gl/9XNrGr | Opera : goo.gl/7wVYa8 | Firefox : goo.gl/DfjJmJ

DotVPN Firefox extension e1494570382772

2 – DotVPN | VPN’den daha iyi

Sloganıyla ilgi çeken ve şahsen ZenMate kadar iyi olmasa da alternatifler arasında en iyilerinden birisi de bu. İnterneti hızlı, tam denemediğim için ek sunucular ücretli mi emin değilim ama ücretsiz olduğundan bahsediliyor. Tıpkı ZenMate gibi, e-postanızla hemen kaydoluyorsunuz ve bitti!

Aşağıdaki linklerden yine indirme sayfalarına ulaşabilirsiniz.

Chrome : goo.gl/uYEQ8T | Opera : goo.gl/hwh6O4 | Firefox : goo.gl/wlwCpw

tunnelbear e1494570744837

3 – TunnelBear VPN

Hepsine aynı açıklamayı yazıyormuş gibi hissetsem de bu diğerlerinden daha farklı. Bir dönem kullandığım bu VPN eklentisinin basit olması en önemli özelliği olabilir. Diğer VPN’lerin aksine TunnelBear herhangi bir kayıt işlemi gerektirmiyor. Yüklediğiniz an direkt kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun sadece bilgisayar ve Chrome versiyonu bulunmakta ama sanırım kendi sitesi çalışmıyor, bu yüzden bilgisayar versiyonunun linki yok.

Chrome : goo.gl/DK2qES

hotspotshield

4 – Hotspot Shield

Bunun da TunnelBear’ın aynısı olduğunu söylemek mümkün değil, çünkü bu TunnelBear’a nazaran sunucuları daha kaliteli olduğu için VPN deneyimi daha güzel ve interneti daha da hızlı kullanmamızı sağlıyor. TunnelBear’ın değil ZenMate’in eşit muadili. Ama gel gör ki bunun da sitesi engellenmiş ya da kapanmış. Yine bilgisayar versiyonu yok maalesef.

Chrome : goo.gl/CjXZ3j | Mozilla Firefox : goo.gl/CjXZ3j

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler