Cuma, Nisan 26, 2024

Küresel Isınma Yüzünden Boğucu Sıcaklar Artacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde olduğu gibi bir çok ülkede de boğucu sıcaklıklar artmaya devam ediyor. Bu boğucu sıcaklıklar yüzünden Kanada ve ABD‘de birçok kişi hayatını kaybetti.

Genelde çoğumuz küresel ısınmanın ne olduğunu biliyoruz ve küresel ısınmaya neden olan faktörleri de az çok biliyoruz. Dünyanın birçok yerinde boğucu ve bunaltıcı sıcaklıklar insanlar tarafından şikayet edilir hale geldi. Hatta Kuzey Amerika’da 8, Kanada’da 16 kişi sıcaklık yüzünden hayatını kaybetti.  İngiltere, geçtiğimiz hafta sıcaklıklardan boğuldu. Motherwell İskoçya‘da 33.2°C kaydedilen en yüksek sıcaklık oldu.

Bilim adamları, bu aşırı ve boğucu sıcaklıklarının anormallik olarak düşünülebilirken, nedeni olarak kürsel ısınmayı işaret etti.

bogucu sıcaklıklar 2 PCH

Haziran, Temmuz ve Ağustos 2017’de Avrupa’yı saran sıcak hava dalgası verileriyle ilgili kapsamlı araştırmalar yapan Oxford Üniversitesi’nden Friederike Otto, “Yazlar daha sıcak olmaya devam ediyor. Sıcak hava dalgaları, 1950’lerdekinden çok daha yoğun. Sera gazı emisyonlarımızı azaltmak için hiçbir şey yapmazsak, geçen yaz gördüğümüz aşırı ısı, küçük oğlum yetişkin bir adam olduğunda norm olacak” dedi. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler