Perşembe, Nisan 25, 2024

Laptoplarda Yeni Ekran Kartlarının GTX 11 Olacağı Kesinleşti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lenovo yeni dizüstü bilgisayarını resmi web sitesinde yayınladı. Fakat içerisinde bulunan ekran kartı serisi GTX 1160. Legion Y530 ve Y700P için geçerli olan yeni ekran kartları, bizlere laptoplarda RTX teknolojisinin olmayacağını ve GTX 11 olarak devam edeceğini gösteriyor.

Henüz ürünün tüm teknik özellikleri netleşmedi ama, sayfada grafik kartlarının 3GB ve 6GB belleğe sahip olduğu görülüyor.

GTX 1160 Ekran Kartına Sahip İlk Laptop

CES 2019‘da yeni RTX Mobil ekran kartlarının duyurulacağını zaten sizlerle paylaşmıştık. Firmalar ise yeni laptop modellerini çoktan hazırladılar. Sadece lansman tarihi ve ambargo tarihinin kalkmasını bekliyorlar.

Böylece Lenovo tarafından duyurulan yeni laptop modeli bizlere grafik kartlarının RTX ismi ile değil GTX ile devam edeceği ve 2060 olarak değil, GTX 1160 olarak ilerleyeceğini göstermiş oldu.

NVIDIA GeForce 11 serisinin Turing mimarisine sahip olacağı ve Ray Tracing çekirdekleri olmadan piyasaya sürülmesi bekleniyor.

lenovo gtx 1160

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler